„Tanuljunk együtt!” – grilltermékek és sütnivaló kolbász
A NAK a programsorozat következő szakmai napját a húsipar számára rendezi
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA NAK a programsorozat következő szakmai napját a húsipar számára rendezi
A NAK tanulmányutat szervez a hazai élelmiszer-előállítók versenyképességének növelése érdekében
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szakmai egyeztetést folytatott a hazai kis-, és közepes húsipari vállalkozásokat tömörítő Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége, azaz a Húscéh képviselőivel.
Százmillió forintos beruházás valósult meg Herceghalomban az Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet (NAIK-ÁTHK) állatházának és laboratóriumának csütörtöki átadásával.
Bivaly, magyar szürke marha és holstein-fríz egyedek húsvizsgálati eredményei.
Az, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.
A Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Pulykaszövetség a magyar pulykaágazat versenyképességének megőrzéséhez az áfacsökkentés mellett a geotermikus energiához való hozzáférés lehetővé tételét sürgeti.
A sertéságazat szereplői bíznak abban, hogy az állami költségvetés teherbíró képességének erősödésével a tőkehúsok és a hústermékek is a kedvezményes forgalmiadó-kulcs alá kerülnek.
Az élő- és a félsertés általános forgalmi adójának 27 százalékról 5 százalékra csökkentése a húspiac legális gazdasági szereplőit támogatja.
Elutasította az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága az 5 százalékos áfa kiterjesztését több alapvető élelmiszerre.