Van védettség a kalászosgabonák gombabetegségeire
Gabonafélék legjelentősebb gombabetegségei a következők. Fuzáriózis – Giberella zea/Fusarium graminearum, Giberella avenacea/Fusarium avenaceum;…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreGabonafélék legjelentősebb gombabetegségei a következők. Fuzáriózis – Giberella zea/Fusarium graminearum, Giberella avenacea/Fusarium avenaceum;…
A növényi mérgekkel fertőzött takarmányok szabályosan lerabolják a telepi állatállományok produktivitását; a gyorsan terjedő…
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most dobozos világos söröket tesztelt Szupermenta-projektjében úgy, hogy a vizsgálatból az…
A fotoszintézis, és ezáltal minden anyagcsere folyamat – beleértve a vízháztartást is – alapja a napfény. A túlnyomórészt nyári időszakban tapasztalt…
Néhány éve még extenzív-intenzív repcetechnológiák versenyeztek egymással, és a kérdés inkább az volt, ki mennyit hajlandó költeni a repcéjére, és…
A szőlő sárgaság betegségeket fitoplazmák okozzák, amelyek sejtfal nélküli baktériumok és a fertőzött növények háncsszöveteiben élnek, telelésük…
A BIOMIN válasza a fenyegetésre: az egyetlen regisztrált biológiai inaktivátor
A kukoricaszár mennyisége hazánkban 10-13, estenként 14 millió tonna, csuhéval, csutkával együtt 15-16 millió tonna, a búzaszalma mennyisége 4,5-7,5…
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által…