Kulcsszó: kórokozó
A szőlő fontosabb vírusos és fitoplazmás betegségei
A szőlő egyike a legrégebbi kultúrnövényeinknek. Hazánkban a történelmi borvidékeken több mint 2000 éve folyik szőlőművelés.
Ne ez legyen a szűk keresztmetszet! – kalciumpótlás a kertészetekben, szőlészetekben
Talán többen is hallottak már arról a kezdeményezésről, hogy a kalcium mezoelem-státusza nem feltétlenül helytálló, és újraértelmezésre szorul.
Bi®ológiai talajművelés
Az egészséges termőtalaj olyan különleges rendszer (ökoszisztéma), ami önműködő módon, a saját rendje, törvényei, a saját életereje által,…
Fókuszban a molyok II.
A gyümölcsfák leveleiben aknázó molyok kártételének jelentőségét sokan lebecsülik.
A káros vízbőség
„Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból. Szeretem? de szeretem.”
Fűszerpaprika: csípős kritikák
Nem sok jóval kecsegtetett az a szakmai tanácskozás, amelynek szeptember elején fő témáját a magyar fűszerpaprika-termelés adta Mórahalmon.
A betakarítással nem ér véget a növényvédelem
A téli nyugalmi időszak átvészelésére minden élőlénynek megvan a maga stratégiája.
Az őszi káposztarepce vírusbetegségei
Az őszi káposztarepce világviszonylatban az olajos növények termőterület szerinti rangsorában a harmadik, hazánkban pedig a második helyen áll.
Számoljon velünk! Védekezés a napraforgó kórokozói ellen
A különböző kórokozók minőségi és mennyiségi károkat is okozhatnak a napraforgóban.