Így veheti fel a versenyt a Makói hagyma a modern hibridekkel szemben
A Makói hagyma világviszonylatban is jól ismert és keresett Hungarikum jó fűszerező tulajdonsága és tárolhatósága miatt…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA Makói hagyma világviszonylatban is jól ismert és keresett Hungarikum jó fűszerező tulajdonsága és tárolhatósága miatt…
A szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó…
A termőtalajok minőségének gyorsuló romlása egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A tendencia többek között az elmúlt 5-6 évtizedben folyó…
Gyümölcs-és Dísznövénytermesztő Kutatóintézetként folytatja tudományos munkáját a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz tartozó kutatóközpont, amely nevében és portfóliójába újra felvette a dísznövénytermesztést.
Az intézet egyik meghatározó kutatási feladata, hogyan lehet minél kevesebb egy főre jutó vízmennyiségből mind kisebb területen, minél több ember számára megtermelni az élelmiszert.
A Talajtani Vándorgyűlésről nyilatkozik a konferencia főszervezője
Az OKOSFARM a mezőgazdaságban olyan fejlesztéseket végez, amelyek valóban innovatívak, és új, informatika alapú szemléletet valósítanak meg. Ez…
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kutatást végez a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és…
A növényi mérgekkel fertőzött takarmányok szabályosan lerabolják a telepi állatállományok produktivitását; a gyorsan terjedő…
A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat.