A kukorica kártevői a mikotoxin tükrében
A kukorica kártevői termésveszteséget okoznak és növelik a mikotoxin-szennyezettség kockázatát a mezőgazdaságban.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA kukorica kártevői termésveszteséget okoznak és növelik a mikotoxin-szennyezettség kockázatát a mezőgazdaságban.
A mezőgazdaság számára kulcskérdés lett a mikotoxinok kezelése és a fuzáriumos betegségek prediktív modellezése.
A magyar és a globális mezőgazdaságban is nő a mikotoxin-kockázat, a világszerte vett minták 90%-a fertőzött.
A szakértők válaszából kitűnt, hogy a megváltozott időjárási viszonyok hatására a kártevők egyre ellenállóbbak.
Az, hogy a szervezetünket milyen toxinterhelés éri, két tényezőtől függ…
Mikotoxinok a mezőgazdaságban, a Sumi Agro komplex növényvédelmi válasza a kukorica és a durum sikeres termesztéséhez.
A mezőgazdaságot sújtó mikotoxin-szennyeződés az emberi egészségügynek is kihívás, egyes toxinok meddőséget okozhatnak.
Súlyos gond a mezőgazdaságban az aflatoxinos kukorica, nemcsak a gazdák, a felvásárlók is nehéz helyzetben.
Újraírhatják a mezőgazdasági termények minőségvizsgálatának szabályozását a toxinos kukoricás „hangulatkeltés” után.
A mezőgazdaság fő növényvédelmi kihívása az aflatoxin volt a kukoricában – itt a Nébih receptje a sikeres védelemre.