fbpx

Így csal némelyik pékség

Így csal némelyik pékség
2017. október 03.

Cipó, buci – ha így nevezik a kenyeret a pékségben, akkor jobb különösen körültekintőnek lenni: tényleg azt és annyiért kapja-e az ember, amiért fizetni fog a kasszánál.

Sajtjaink a nagyvilágban

Sajtjaink a nagyvilágban
2017. február 14.

Még ha a magyar sajtkultúra nem is rendelkezik olyan mély gyökerekkel, messze földön híres tradíciókkal, mint a svájci, a francia, az olasz, vagy a német, netán a holland, a külpiaci folyamatok bizonyítékkal szolgálnak arra, hogy nincs okunk szerénykedni.

Jó úton haladnak a magyar pálinkák

Jó úton haladnak a magyar pálinkák
2016. december 07.

A hazai pálinkaszakma: hatósági mérések alapján óriásit javult a pálinka minősége, melyhez fontos kutatások is hozzájárultak.

Vidék Minősége védjegy készül Veszprém megyében

Vidék Minősége védjegy készül Veszprém megyében
2014. február 14.

A Vidék Minősége védjegyrendszer kidolgozása és bevezetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a vidék és a vidéki termékek megismertetése és elismertetése, a piacon való megjelenés erősítése érdekében.

Magyarország az élmezőnyben a régiós élelmezésbiztonsági listán

Magyarország az élmezőnyben a régiós élelmezésbiztonsági listán
2013. október 29.

Magyarország vezető helyen szerepel a globális élelmezésbiztonsági ranglistán a hét közép- és kelet-európai ország között, a felmérés egyik alindexében, az élelmiszerek minősége és biztonsága területén pedig a régiós országok közül a legjobb helyezést érte el.