A betárolt termények védelme
A növényvédelmi munka nem fejeződik be a termőföldön, hiszen a különböző károsító szervezetek a már betárolt termény mennyiségét is csökkentik, minőségét rontják.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA növényvédelmi munka nem fejeződik be a termőföldön, hiszen a különböző károsító szervezetek a már betárolt termény mennyiségét is csökkentik, minőségét rontják.
A hatékony gyomirtás, permetezés gépeiről, műszaki megoldásiról beszélgettünk Gulyás Zoltánnal, a VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet osztályvezetőjével.
A tavalyi év időjárása kedvezett a szőlőtermesztőknek és a borkészítőknek.
A repcének a talajba kerülve azonnal kórokozók és kártevők hadával kell megbirkóznia.
A fuzárium fertőzések kialakulásáért, az esetleges járványszerű fellépésért sok tényező együttes hatása a felelős (csapadék viszonyok, hőmérséklet, kukorica elővetemény,…
A fuzárium, mint szó napjainkra egybeforrt a kalászos gabonák és a kukorica termesztési- és növényvédelmi technológiájával.
Az uborkatermesztésben sincs két azonos technológia és két egyező növényállomány, még ugyanazon fajta esetében sem.
Mivel a Cheminova az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett azon technológiák kidolgozására, amelyben az egyszikű gyomnövények elleni küzdelem eredményesen megvalósítható, így érdeklődéssel fordultunk ezen fajok elleni védekezési lehetőségek kidolgozására.
Ebben az évben az ország jelentős területén az átlagosnál gyengébben fejlődtek az őszi vetések, egy részük csak a novemberi-decemberi csapadék hatására kelt ki.
Kukorica területeink gyomirtása minden évben újabb és újabb kihívások elé állít, de évről évre gyarapodik a felhasználásra javasolt készítmények száma is.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.