Akik a termőföldtől az asztalig nyomonkövetik élelmiszereink minőségét
Laborlátogatás az SGS-nél
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreLaborlátogatás az SGS-nél
Az Európai Unió évek óta folyamatosan szigorítja a növényvédőszer-engedélyezés és -felhasználás szabályait. A szabályozás jellege is változik, a…
A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Nemzetközi fajtabemutató a Karintiával
A klímaváltozás következtében várható kevesebb csapadék, valamint a száraz időszakok hosszának növekedése és a hőmérséklet emelkedése miatt a…
Az alábbiakban nem mutatom be külön – külön a hazánkban termesztett gabonafajtákra jellemző kártevőket, hanem együtt tárgyalom őket, egy-két…
Elsősorban a növényvédő szerek egyoldalú, indokolatlan használata miatt alakulhat ki rezisztencia, de a kártevők genetikai tényezői is okai lehetnek….
A szőlő sárgaság betegségeket fitoplazmák okozzák, amelyek sejtfal nélküli baktériumok és a fertőzött növények háncsszöveteiben élnek, telelésük…
Bemutatjuk a leghatékonyabb Coniothyrium-törzseket
Egy dolgot be kell látnunk: az emberiség száma egyre nő, jelenleg 7,6 milliárd ember él a Földön, az élelmezésük nem egyszerű feladat. A…