VM: a piaci szereplők többsége pozitívan ítéli meg a sertésáfa csökkentését
A piaci szereplők többsége pozitívan ítéli meg, hogy az élő- és félsertés áfakulcsa januártól 27-ről 5 százalékra csökkent.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA piaci szereplők többsége pozitívan ítéli meg, hogy az élő- és félsertés áfakulcsa januártól 27-ről 5 százalékra csökkent.
Áruházak kóstoltatásain megjelent a Legjobb Minőségű Magyar Sertéshús címke.
Négy hazai sertéstenyésztő, illetve húsfeldolgozó gazdaság kapta meg elsőként a kiváló minőségű sertéshús védjegyet.
Az elsősorban takarmánykereskedelmi tevékenységéről ismert RUSSEL s.r.o. is felismerte az ebben rejlő lehetőséget. Állattenyésztési terveink megvalósításának küszöbén a hazai és szomszédos gazdasági környezetet elemezte szakértőnk.
Oroszország várhatóan március közepén feloldja a Magyarországra vonatkozó élősertés, sertéshús, valamint sertéshúsból készült termékek importtilalmát.
„A disznó örül, legalább kapott enni”
Jó pár éve tartja magát az a szakmai körökben terjedőben lévő nézet, mely szerint a 3 millió alá csökkenő sertésállománnyal csak deficites lehet a sertéshús külkereskedelme.
Békés megyében kiugró volt a sertésállomány csökkenése 2012-ben, az állatok száma 13 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban.
Az Első Minőségi Sertéshústermelő Gazdaszövetkezet (EMSG) programjával ismerkedett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Czerván György államtitkár.
Csak úgy lehetünk sikeresek, ha mi termelők összefogunk, függetlenül attól, hogy milyen fajtákkal, technológiákkal, üzemméretben gazdálkodunk, csak így tudunk egységesen…