EIMA International
Tíz éve is van már, hogy utoljára voltam Bologna-ban, de arra jól emlékszem, hogy régebben, szinte teljes egészében az olasz alkatrészgyártók, gyári főegység beszállítók és mezőgazdasági gépgyártók uralták ezt a kiállítás.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreTíz éve is van már, hogy utoljára voltam Bologna-ban, de arra jól emlékszem, hogy régebben, szinte teljes egészében az olasz alkatrészgyártók, gyári főegység beszállítók és mezőgazdasági gépgyártók uralták ezt a kiállítás.
A kiszámíthatatlan időjárás, az átalakulóban lévő fogyasztói szokások és az egyre elérhetőbb csúcstechnológiák világszerte arra ösztönzik a termelőket, hogy új, a növénytermesztési és -védelmi folyamatokat megreformáló megoldásokat keressenek.
A 90-es évek a magyar borászat nagy korszaka volt, amikor a semmitmondó nagyüzemi borászatok világából (tisztelet a kivételnek) hirtelen előbukkantak azok a pincészetek, akik a minőségi borkészítésben látták a jövőjüket.
A szőlőt számos kórokozó károsítja. A vírusok szaporítóanyaggal és vírusvektor fonálférgek közvetítésével terjednek.
A 2014-es mezőgazdasági idény sok szempontból különleges volt.
A síkságból kiemelkedő vulkanikus tanúhegy, a Somló, mikroklímájával járul hozzá a somlói fehérborok egyedülálló mineralitásához.
A klímaváltozáshoz adaptálható lombkezelés a szőlőtermesztésben.
Mindettől függetlenül azonban mindenkinek látnia kell, hogy az élvezeti hatás részeként ez is fontos szempont.
A szőlő- és gyümölcskultúrák szervesanyagpótlása zöldtrágyázással egy új és fontos terület, amelynek kutatását a Lajtamag Kft. több mint 5 éve kezdte el.
Mára divatba jöttek a gasztronómiai vigasságok, nem győzünk választani a különféle éttermek és borozók bővülő kínálatából.