Márkavédelmi sikerek és tanulságok
Az új bejegyzések eredményeként az uniós nyilvántartás immár 14 magyar terméket tartalmaz.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz új bejegyzések eredményeként az uniós nyilvántartás immár 14 magyar terméket tartalmaz.
Tenyészbikák a hortobágyi Pusztai Állatparkban rendezett szürkemarhabika-vásáron és tenyészszemlén.
A szürke marhát és annak húsából készült termékeket igyekszik ismertté és elérhetővé tenni a Szürkemarha Vigadalom, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg péntektől a fővárosi Vajdahunyadvárban.
A tenyésztőegyesület tartástechnológiai leírását Bodó Imre szerkesztette, aki a magyar szürke szarvasmarhát a 1960-as évek mélypontja óta máig tartó töretlen fejlődésében szakmailag végigkísérte, és a fajta megmentéséért végzett munka nagy részét magára vállalta.
Bivaly, magyar szürke marha és holstein-fríz egyedek húsvizsgálati eredményei.
Miközben a magyar szürkemarha, mint fogalom ismét megveti a lábát a köztudatban, még mindig nem kell sokat keresgélni, hogy találjunk olyan szakembert, aki készségesen…
Nem az irodalomból lett összeollózva az itt közreadott ismeretanyag, hanem saját eredmények alapján, valós adatokkal támasztva alá mondanivalónkat.
Egy évtizede, 2004-ben fogalmazódott meg a szerző egyetemi tanulmányainak keretében az a kutatási program, mely címe: “Legelőre alapozott szarvasmarhatartás őshonos és robusztus szarvasmarhafajták génjeiben rejlő adottságok kihasználásával.
Eszterházy Pál herceg mondta a proletárdiktatúra idején bebörtönzőinek, hogy nem mondhat le a birtokainak tulajdonjogáról, mert azok nem is az övéi.
Az, hogy a szürkemarha a világ (egyik) legfinomabb húsát tudja szolgáltatni, sovány vigasz azoknak a szürkemarhatenyésztőknek akik átlagáron sem tudják piacra vinni marháikat.