Havi Mezőgazdasági Árelemző
A nyár nemcsak időjárás szempontjából volt száraz hazánkban, de üzletileg sem dübörgött.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA nyár nemcsak időjárás szempontjából volt száraz hazánkban, de üzletileg sem dübörgött.
A FAO nemrégiben kiadott egy jelentést a takarmányozásban használt probiotikumok előállításáról, hatásáról és szabályozásáról („Probiotikumok az állati takarmányozásban” címmel).
A szarvasmarhatartásban, a húsmarhatartásban, a marhahízlalásban és a tejelőállomány tartásában is a termelési eredmények, árbevételi oldalról a maximumra, míg a termelési költségek vonatkozásában a minimumra való törekvés a jellemző.
A takarmányösszeállítás során ugyan olyan jelentőséggel bír az ásványianyag- és vitaminszükséglet pótlása, mint a fehérje és energia, a szárazanyag vagy a rost mennyiségének az optimális beállítása, kielégítése.
Fontos az anyajuhok felkészítése a termékenyülésre; takarmányozásuk kritikus időszakának tekinthető a választástól a termékenyülésig tartó időszak.
A szójatermékek, mint például a szójadara és a full fat szója világviszonylatban a legfontosabb fehérjében gazdag takarmány-alapanyagoknak számítanak, hazai takarmányozásunk fehérjeszükségletének is legnagyobb részét a szója adja.
A tritikálé figyelmet érdemlő takarmány- és élelmiszernövényünk, de keveset tudunk róla.
Egyre kevesebb a termőföld, de egyre több az ember, így mind több fehérje kell az állattakarmányozáshoz.
– Keverőüzemünk immár több mint negyven éve működik Budapesten, ez idő alatt ugyan többször volt tulajdonosváltás, de ez a gyártás folyamatosságát sosem befolyásolta.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.