Kardeván: tudatos vadgazdálkodásra van szükség
A vadhús „megújuló természeti erőforrás” és egészséges élelmiszer is, jó minőségű vadhús viszont csak tudatos, szakmailag megalapozott vadgazdálkodásból származhat.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA vadhús „megújuló természeti erőforrás” és egészséges élelmiszer is, jó minőségű vadhús viszont csak tudatos, szakmailag megalapozott vadgazdálkodásból származhat.
Megismételve a tavalyi rekordlátogatói számot, az idén is ötvenezren keresték fel a vasárnap zárult FeHoVa és Budapest Boat Show szakvásárokat a Budapesti Vásárközpontban.
Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hét szervezettel csütörtökön Budapesten, a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon.
Február 13-án nyit és négy napon át fogadja az érdeklődőket a FeHoVa, a 21. Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás.
A kárpát-medencei régió vadgazdálkodási szakemberei találkoztak Magyarországon, Kaszópusztán szombaton.
A tavalyi, 2012-13-as vadászati évben a teljes ágazati bevétel 20,3 milliárd forint volt, amiből a vadhúsból származó összeg 5,3 milliárd forintot tett ki, ez utóbbi először haladta meg a külföldi bérvadászatból származó bevételeket.
Miközben a vadállománynak kedvezett az eddigi enyhe tél, a vadgazdálkodók esetében felemás a helyzet, kevesebbe került a vad etetése, mint egy hidegebb-havasabb időszakban.
Országos Vadász Horgász Napot rendeznek a jövőre, március 29-én.
A vadászattal és az erdőkkel kapcsolatos szabályozás folyamatos korrekciót követel.
Kevesebb gím- és dámszarvas szerepel az idén a Tolna megyei vadász- és vadgazálkodási társaságok kilövési terveiben.