Vad- és vadhús-külkereskedelmünk egy válságokkal terhelt világban
A nyúl-, a fácán- és a fogolyállomány az utóbbi időben drasztikusan csökkent.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA nyúl-, a fácán- és a fogolyállomány az utóbbi időben drasztikusan csökkent.
Fontosnak tartja a Minisztérium, hogy a vadhús bekerüljön a közétkeztetésbe, de a feladat nem egyszerű
A vadhús egészséges élelmiszer, amely messzemenően megfelel napjaink egészségtudatos fogyasztói igényeinek.
Alig egy éve alakult meg a Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesülete.
Korszerűsítésre szorul a vadászati törvény.
Júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában.
A vadhús „megújuló természeti erőforrás” és egészséges élelmiszer is, jó minőségű vadhús viszont csak tudatos, szakmailag megalapozott vadgazdálkodásból származhat.
A tavalyi, 2012-13-as vadászati évben a teljes ágazati bevétel 20,3 milliárd forint volt, amiből a vadhúsból származó összeg 5,3 milliárd forintot tett ki, ez utóbbi először haladta meg a külföldi bérvadászatból származó bevételeket.
Évente tartósan 12 ezer tonna vadhús kerül piacra Magyarországon.
A Tatai Ipari Parkban közel egymilliárd forintos költséggel épült vadhúsfeldolgozó üzemet és hűtőházat adott át a Fiwi-Hűt Kft. szombaton.