Olcsó tejből drága termék, avagy a magyar vaj brutális ára
A magyar tej az uniós átlagnál is olcsóbb, a vaj viszont jóval drágább. Ez az oka.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA magyar tej az uniós átlagnál is olcsóbb, a vaj viszont jóval drágább. Ez az oka.
Erősít az ír mezőgazdaság: hatalmas volumenben növeli tej- és tejtermék-kivitelét az Egyesült Államokba.
Hazánkban továbbra is olcsónak számít a nyerstej.
A vaj ára tavaly ilyenkor a Covid miatt mélyrepülésben volt, most viszont már magasabb, mint a járvány kitörése előtt.
A tejtermelők törvénnyel segítenék a magyar terméket, és szorítanák háttérbe az agresszív és tisztességtelen megoldásokat.
Különösen változatos a műtejfölök elnevezése: frissföl, krémföl, farmföl, kannaföl, finomföl, keljföl, délibábföl, …
Hétéves rekord az élelmiszerárakban, kilőtt a cukor, a növényolaj és a cirok, rekordtermést várnak több gabonaféléből.
A dicső számok mögött itt a szomorú valóság!
Úgy nőnek az élelmiszerárak, mint a termés- és piaciigény-becslések. Mi lesz ebből?
Tejmennyiségben nem tudunk versenyezni, tejminőségben pedig még messze a mezőny mögött járunk.