Phylazonit Kft. | Agrárágazat

Phylazonit Kft.

Leírás: 

 

„20 évet késett a gazdatársadalom, a műtrágyák helyett a baktérium trágyák használatával. Az új technológiai korszak a biológiai erőforrásokat kell, hogy előnyben részesítse.
A baktériumtrágyázást a növénytermesztésben BE KELL iktatni a technológiába!”
Dr. Nagy Bálint
az FM volt Növényvédelmi Főosztályvezetője
Phylazonit baktériumtrágya
Történetünk 1978-ra nyúlik vissza, amikor is megtörtént a Phylazonit termék első szabadalmi bejegyzése. Több magyar szakember nevéhez fűződik a találmány. A gyártást és forgalmazást a 90-es években a Phylaxia Pharma, akkor még Rt. kezdte meg. Honnan is származik a Phylazonit szó: a "Phyl" a Phylaxia névből ered, az "azo", mint azotobakter, ez egy nitrogén megkötésére képes baktérium család, a "nit" meg mint nitrogén.
A termék életének egyik áttörése, 2004-re tehető, amikor a gyártás Szegedre költözött, ahol nagy iramban megkezdődtek a termék fejlesztésével kapcsolatos munkálatok. A másik áttörés 2006-ban volt, amikor is a termék tulajdonjoga a Phylazonit Kft.-be került, ezzel a termék jó piaci megítélése és felhasználása robbanásszerűen megnövekedett.
A legújabb mérföldkő 2009, egy új, a kornak megfelelő technológiával felépült üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Beszterecen, amely kizárólag a Phylazonit előállítására specializálódott. A 2010-es évtől kezdődően már nincs termelő, aki ne érhetné el a terméket a legkedvezőbb feltételek mellett.
Cím
Irányítószám: 
4400
Település: 
Nyíregyháza
Utca, házszám: 
Kossuth tér 6.
Elérhetőségek
Telefon: 
06 (20) 9 629 383
Fax: 
06 (42) 400 615
Honlap: 
http://www.phylazonit.hu

Kapcsolódó cikkek