Agrárágazat - 2012. november

A lapszámban megjelent cikkek:

 • X. Jonagold Almafesztivál és Vásár valamint I. Jonagold Almasör Fesztivál Rakamazon
  Az egészségünk megőrzésének egyik fontos feltétele a helyes táplálkozás, amelynek kihagyhatatlan elemei a jótékony hatásukról ismert gyümölcsök. A szórakozás mellett ezt is szem előtt tartották Rakamazon ? mondta Farkas Ernő polgármester, mikor a Rakamazi Őszi Fesztivál programjait ismertette.

 • I. Támogatás falumegújításra és -fejlesztésre
  A korábbiaktól eltérően most nem az agráriumot érintő támogatási lehetőséget mutatunk be a tisztelt olvasóknak, hanem a támogatási rendszer III. tengelyének vidékfejlesztési pályázatát. 2012. november közepéig lesz lehetőség újra a népszerű EMVA ? Falumegújításra és -fejlesztésre, illetve a Vidéki örökség megőrzésére nyújtott támogatás igénylésére. Ezek közül most a Falumegújítás és -fejlesztés támogatás feltételeit foglaljuk össze röviden.

 • Létfontosságú, hogy az élelmiszeripar, mind az európai uniós, mind a hazai fejlesztési koncepciókban kiemelt ágazatként kerüljön meghatározásra ? hangsúlyozta lapunknak Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Főosztályának vezetője.

 • Hírek:
  Műtrágya:
  Az őszi műtrágya kereskedelmi időszak végéhez érve elmondható, hogy a gyenge indulás után egy vártnál kissé gyengébb, de nem rossz szezont tudhatnak maguk mögött a kereskedők, forgalmazók. Ahogy azt egy hónapja elemeztük lassan indult a szezon, melynek fő oka a szárazság volt.