fbpx

A takarmányozás újragondolása természetesen

Írta: Szerkesztőség - 2011 július 07.

Az Alltech – állat-egészségügyi világcég – 2010-ben ünnepli fennállásának és üzleti tevékenysége megkezdésének 30. évfordulóját. E három évtized alatt a cég méretét és világméretű jelenlétét tekintve egyaránt dinamikusan nőtt, miközben továbbra is elkötelezett maradt mind ágazatunk, mind pedig a világ iránt, amelyben működünk. Ezt az elkötelezettséget tükrözi az úgynevezett ÁFK alapelv, az Alltech ígérete, hogy üzleti tevékenysége során pozitív hatást gyakorol az Állatra, a Fogyasztóra és a Környezetre.

Az Alltech küldetése, hogy a takarmány tápértékének növelése révén javítsa az állatok egészségét és teljesítményét – természetesen.

Élesztő-fermentáció és enzimtechnológia alkalmazásával az Alltech természetes alternatívákat kínál a takarmányipar előtt álló számos feladat megoldásához, például az alternatív takarmány-alapanyagok kereséséhez.

Alapelvek

Az Alltech-nél az új termékek fejlesztése az értékesítési tapasztalatokon, a kutatáson és fejlesztésen, valamint vevőink igényeinek és elvárásainak ismeretén alapul. Az Alltech márkát a takarmányipar minden szereplője tiszteli, és az két alappilléren alapul: a kiemelkedő színvonalú minőségbiztosításon és az innovatív értékesítési módszereken.

2009-ben indult útjára a „Kidzone” program, egy online erőforrás, melynek célja azoknak a fiataloknak a megnyerése és inspirálása, akiknek ötleteik vannak a mezőgazdasággal és annak az életünkben játszott szerepével kapcsolatban. A weblap (www.alltech.com/kidzone) ismereteket terjeszt a gyerekek körében, bevonja és inspirálja őket, és szenvedélyes érdeklődést ébreszt bennük a mezőgazdaság és az agrár-élelmiszeripar iránt. A szórakoztató és vicces formában kialakított interaktív weblapon a tananyaggal összefüggő oktatási anyagok széles köre érhető el a világ tanárai és tanulói számára. A program tényszerű információkat tartalmaz a gazdálkodásról, az élelmiszerekről és a környezetről a gyerekek minden korcsoportja számára, így segítségével a gyerekek megismerhetik, hogy életükben milyen jelentős szerepet játszik a mezőgazdaság, és milyen választásokat és lehetőségeket kínál számukra ez az ágazat.

Az „Ismeretterjesztésre alapozott értékesítés” („Marketing through Education”) elnevezésű kezdeményezésen keresztül, melynek legfőbb eseményei az Alltech évenként megrendezett Nemzetközi Állat-egészségügyi és Takarmányozási Szimpóziuma és regionális előadókörútjai, az Alltech megosztja vevőivel legújabb felfedezéseit és állat-egészségügyi kutatási eredményeit, ami az ágazat összes szereplője számára előnyös.

Természetes megoldások egy változó piac számára

Az Alltech leginkább az élesztő-fermentáció, a peptidtechnológia és a szilárd fázisú fermentáció terén rendelkezik szakértelemmel. A vállalat legfontosabb üzletágai a takarmányozás és az akvakultúra, melyek együttesen a teljes forgalom 90%-át teszik ki. Az Alltech sikere a takarmányipar egészének a sikerétől függ. Az Alltech együtt dolgozik a világ legnagyobb takarmánygyártóinak többségével, és olyan készítményekkel látja el azokat, melyek nemcsak pénzügyi értelemben képviselnek értéket, hanem természetesek és egyúttal állat-, fogyasztó- és környezetbarátok is.

Az Alltech már megalapítása óta azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet és megoldásokat nyújtson az olyan állattenyésztési problémákra, mint amilyen például a szelénhiány. Az Alltech Sel-Plex® készítménye volt az első szerves szelénkészítmény, melyet az Európai Unió az összes állatfajban történő alkalmazásra engedélyezett, egy szabadalmazott, törzsspecifikus jóváhagyás alapján.

Az Alltech termékcsaládja segítségével az állattartók leküzdhetik a bél egészségével, a tőgygyulladással és az immunitással összefüggő teljesítményproblémákat, egyúttal javíthatják állataik szaporaságát, termelési teljesítményét és fertilitását. Az Alltech megoldásait kiterjedten alkalmazzák a tejtermelő szarvasmarha-, a baromfi- és a sertéságazatban, a lótenyésztésben, valamint az akvakultúra- és a kisállat-szektorokban egyaránt.

Nutrigenomika

2008 áprilisában a Kentucky állambeli Nicholasville városában átadták az Alltech Nutrigenomikai Központját. E Nutrigenomikai Központ – amely az első ilyen jellegű létesítmény a világon – feladata, hogy a génexpressziós profilvizsgálatokkal nyert alapkutatási eredményeket átültesse a gyakorlatba, és azok alapján a gyakorlatban alkalmazható megoldásokat fejlesszen ki. Az új létesítmény a vállalat meglévő kutatóközpontjának 1800 négyzetméteres kibővítésével jött létre.

A 2010-es Alltech FEI Lovas Világjátékok

Az Alltech büszke arra, hogy szponzora a 2010 szeptemberében az Egyesült Államok Kentucky államában megrendezendő Alltech FEI Lovas Világjátékoknak. Erre a kiemelkedő sporteseményre a várakozások szerint mintegy 600.000 néző látogat majd el a világ minden részéből. Az eseményre vonatkozó teljes körű információkért vagy jegyvásárlás céljából keressék fel az Alltech FEI Lovas Világjátékok hivatalos honlapját a www.alltechfeigames.com címen.