Szakmai fórum a fűszerpaprika-termesztés jövőjéért
A Csíplek Kalocsa! Paprika és Gasztrofesztivál keretében megtartott Agrár Hungarikumon a fűszerpaprika-termesztést, annak kihívásait vették górcső alá.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA Csíplek Kalocsa! Paprika és Gasztrofesztivál keretében megtartott Agrár Hungarikumon a fűszerpaprika-termesztést, annak kihívásait vették górcső alá.
A körforgásos gazdaság útjára lépteti a nemrégiben megalapított tudásközpont a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet.
A munkaerőhiány a gombatermesztést sem kíméli. A Bio-Fungi a távol-keleti munkavállalókban találta meg a megoldást.
Innováció díjas kukoricahibrideket is láthattak az érdeklődők a Marton Genetics szántóföldi bemutatóján.
Az olajlen szakmai napon hangsúlyozták a növény jótékony hatását, s kiválthatjuk vele a szóját.
Ifj. Gál Tibor egri borász jól körbejárta a hazai piacot, mielőtt döntött volna. Végül a Carraro ültetvénytraktorban találta meg mindazt, amit elvárt.
Dr. Bakonyi Károly, a Cserszegi fűszeres nemesítője nevéhez más elismert fajták is fűződnek.
Olyan robot szüretelheti a jövőben az igen sérülékeny málnát, ami figyelembe veszi a szupermarketek szigorú szabványait.
A sárgarépa főzve sokkal táplálóbb, mint nyersen fogyasztva. Egy kis praktikával peid magunk is termeszthetjük.
Az idei rendkívüli gyenge akácméztermés miatt 2020. év tavaszán már alig lesz méz. Érdemes mielőbb bevásárolni belőle.