Alpesi kecskék a Pilisben: sajtot készít a Hertlik család
Friss füvet legelnek a Pilisben Hertlikék alpesi kecskéi, különféle sajtjaikat helyben és a fővárosban is keresik.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreFriss füvet legelnek a Pilisben Hertlikék alpesi kecskéi, különféle sajtjaikat helyben és a fővárosban is keresik.
Vitamin Vadkertről: egy kis állványon kezdték a mikrozöldségek termesztését, ma már 30 étterembe szállítják a terményeiket.
Hiába öntözték, az aszály elvitte a termés felét. Ha ilyen marad az időjárás, fel kell hagyni a bodza termesztésével.
Szemet gyönyörködtető, vitamindús és rendkívül finom. Több mint 30-féle mikrozöldséget termeszt Soltvadkerten két jó barát.
A kendermag egy szuperélelmiszer: a növény minden részét hasznosítani lehet, mert ismét keresik a belőle készült termékeket.
Az oxigéntermelés volt a célja Patriknak, most szuperélelmiszert és ökoház-alapanyagot állít elő kenderből.
400 szürkemarhát hajtottak az úton még a Tisza-hídon is átkelve. A legelőváltás miatt 20 kilométert mentek az állatok.
Gépátadás a Tűzkő Birtokon! Munkába állt a 6. Deutz-Fahr szőlőművelő traktor a borászatban.
Már bizonyított! A 6. Deutz-Fahr traktorukat vették át, hogy a Tűzkő Birtokon a szőlőik művelését végezzék velük.
Fajtagyőztes Aubrac: a hazánkban még kevésbé ismert húsmarha-fajta nagyon bevált Fási Konrád hortobágyi tenyésztőnél.