A BactoFil Kukorica profi startertechnológiája!

A BactoFil Kukoricával történő talajoltás a növényekben rejlő genetikai potenciál kifejezésre jutását segíti, és az alkalmazott technológiai elemek hatását erősíti, támogatja. Azaz a bőtermő fajták termése növekszik, a jó kelési erélyű fajták korai növekedése felgyorsul, az intenzív fejlődésű fajták vegetatív tömege még gyorsabban gyarapszik, a kombinációban alkalmazott kezelések hatásfoka jelentősen javul.

A BactoFil Kukorica + Kite Start FL folyékony startertrágya együttes hatására a kezdeti időszakban mért szerényebb gyökértömeg- és zöldtömeg-gyarapodás a terméseredmények nagyobb mértékű javulását eredményezte. Ez azt bizonyította, hogy a BactoFil Kukorica támogatással alkalmazott starter kezelés hatás kifejtése felerősödik, és mind az önálló talajoltásnál, mind az önálló starter kezelésnél jobb termésreakcióval számolhatunk.

Több éves üzemi kezeléssorozat keretében vizsgáltuk a BactoFil Kukorica + Kite Start FL folyékony startertrágya eredményességét, és a vizsgálat során a következő megállapításokra jutottunk:

  • a technológia a helyi körülmények között alkalmas a kukorica fejlődésének támogatására;
  • a technológia pozitív hatását mutatta a gyökértömeg (106-112%), a zöldtömeg (103-121%) és a csőparaméterek (102-121%) értékeinek változása, ami a gyökérzóna megnövekedett aktivitásának (hormontermelés, tápanyagok mobilizálása, hasznosulásának megnövelése) volt köszönhető;
  • két év átlagában a BactoFil Kukorica + Kite Start FL folyékony starter technológia 115,3%-os teljesítményt nyújtott a mért paraméterek és a termés viszonylatában az önálló starter kezeléssel szemben;

BactoFil Kukorica önálló és a KiteStart Liquid NP folyékony startertrágya, az Amalgerol vagy a TrichoMax készítményekkel való kombinációjának hatékonysága:

A BactoFil Kukorica az ún. biostimulátorok közé tartozik, és mint ilyen, a kukorica növekedését, fejlődését támogatja, javítja a tápanyagok felvételét. Képessé teszi a növényt egy magasabb terméshozam elérésére, illetve megnöveli a termésbiztonságot, miközben hatása csak a teljes termesztéstechnológia részeként érvényesülhet igazán. Alkalmazásával megnövekszik a terméspotenciál, amit az egyéb agrotechnikai elemek felhasználásával és a természeti feltételek optimalizálásával tudunk kihasználni.

Az alábbi grafikon a kontroll terület 100%-ához viszonyítva mutatja a talajoltás potenciált növelő hatását (13-14%), amely aztán a termesztési feltételek korlátozó hatására egy alacsonyabb hozamban (8%) realizálódik. (Megjegyzés: a grafikon első három paramétere a növény, míg a hozam a terület „teljesítménye”, értékét egyéb tényezők befolyásolhatták.)

A BactoFil Kukorica alkalmazásával jelentős (60-70%-os) költségmegtakarítás érhető el a tápanyag-utánpótlásban.

Növelje a növénytermesztés biztonságát, és őrizze meg talajainak termőképességét az AGRO.bio mikrobiológiai termékeinek használatával!

A részletekkel és további technológiai információkkal kapcsolatban keresse területi szaktanácsadóinkat, vagy látogasson el honlapunkra (www.agrobio.hu)!

Daoda Zoltán
szakmai igazgató
AGRO.bio Hungary Kft

bactofil genetika gyökér kukorica mezőgazdaság növény starter szántóföld talaj technológia