A világ vezető állattenyésztési szakkiállítása

Vásári statisztikák

A négynapos kiállítást 130 országból körülbelül 155 ezer (köztük bő 46 ezer külföldi) látogató tekintette meg, ez a széleskörű érdeklődés teszi az EuroTiert a világ vezető nemzetközi állattenyésztési rendezvényévé, az európai vagy más kontinenseken gazdálkodók, illetve az állattenyésztési szakemberek számára. Az összes látogató 30%-a a fogadó országon kívülről érkezett, a legmagasabb arányú részvételű nemzetek ebben a sorrendben: Hollandia, Kína, Oroszország, Lengyelország és Olaszország voltak. Az Európán kívüli látogatók aránya is jelentősen megnőtt, Észak- és Dél-Amerikából, valamint a Közép- és a Távol-Keletről regisztrált látogatók száma is magasabb volt, mint valaha.

Az állatjólét biztosítása és a digitalizálás ösztönzi az innovációt

Az EuroTier innovatív megoldásokat és gyakorlati eredményeket mutatott be a tejtermelő-, hús marhatenyésztő-, sertés- és baromfiágazatokban. Ezek az állattenyésztési megoldások szorosan kötődtek a fogyasztók igényeihez. A látogatók szakmai eszmecseréiből kiderült az is, hogy a német állattenyésztők – különösen a „gazdagabb” állattartó régiókban tevékenykedők – hajlandóak az állattenyésztésbe befektetni, így az EuroTier valójában egyik központi találkozópontja befektetéseik megtervezésének. Az állattenyésztők egyértelmű politikai döntéseket is igényelnek, amelyek megbízható keretet biztosítanak részükre a jövőbeni befektetéseik számára. Az EuroTier kiállítás szakmai látogatói minden ágazat részéről az állattenyésztők voltak. Ezt tükrözi egy vásári felmérés is az állattenyésztők által felkeltett érdeklődési körökről: a szakmai látogatók 65%-a a szarvasmarha-tenyésztésre vonatkozó megoldásokra összpontosított (beleértve a tejelőteheneket és a húsmarhatartást is), 39%-uk a sertéságazat, 32% a baromfitenyésztés iránt érdeklődött.

Az MS Korund pataállapot ellenőrző rendszer az ezüstérem mellé Állatjóléti Díjat is kapott


NanoConcept automata takarmány-kiosztási rendszer (Innovációs ezüstérem)


Urban VitalControl 4.0 rektális digitális hőmérő (Innovációs ezüstérem)

Megújuló energiaforrások az állattenyésztésben

Az „Innovation Award” fejlesztési pályázat díjazottai


Aranyérmet csak a sertésetető-vályú gyorstisztító-elszívó berendezés  kapott


Pig T sertésürülék szétválasztó berendezés (Innovációs ezüstérem)

CBS-rendszer 3D képelemzéssel (Ezüstérem + Állatjóléti Díj)

Sentinel Robot intelligens alomfelismerő rendszer baromfiistállóban (Innovációs ezüstérem)

www.eurotier.com oldalakon („Innovation Award EuroTier 2018” menüpontban) található meg. A következő EuroTier kiállítást legközelebb 2020. november 17-20. között rendezik Hannoverben.

Dr. Fűzy József

innovációk kiállítás