fbpx

A CLAAS bemutatja az új VOLTO 45, 55 és 65 rendterítő modelljeit

Írta: - 2017 július 24.

Kompakt, értékes és megbízható

A CLAAS az elismert VOLTO sorozat legkisebb modelljeit teljesen átdolgozta. A három új modell a VOLTO 45, 55 és 65 az új dizájn mellett a számtalan technológiai innovációval tűnnek ki, többek között az elismert MAX SPREAD terményáram-koncepcióval, és a karbantartásmentes PERMALINK meghajtással.

Az új VOLTO 45, 55 és 65 modellek megbízható üzemet jelentenek még az olyan nehéz munkakörülmények esetén is, mint a kicsi, művelés szempontjából kedvezőtlenül kialakított vagy lejtős területek. Így ezek a munkaeszközök a kicsi és közepes, saját gépparkkal rendelkező üzemekbe ideális.

MAX SPREAD terményáram-koncepció minden VOLTO modellben

Mint a sorozat nagyobb tagjainál, az új VOLTO modellekben is megtalálható az elismert MAX SPREAD terményáram-koncepció. A terményt hátrafelé továbbító rugósfogak érintő irányú kialakításúak, és a terményfelvétel során a fogak mindig a haladási irányban, vagy arra keresztben érkeznek. Így nagyobb haladási sebesség válik lehetővé, ami egyrészt nagyobb teljesítményt jelent, másrészt az alacsony fordulatszámnak köszönhetően alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztást eredményez. Ezalatt a takarmány szinte egyenes vonalban halad a rotorok között, ami nagy áteresztőképesség mellett kíméletes takarmánykezelést tesz lehetővé. A karok haladási iránnyal megegyező terménytovábbítási kialakítása miatt a terményt szélesebben és egyenletesebben teríti.

Karbantartásmentes, a PERMALINK-nek köszönhetően

Az erőátvitel a három új VOLTO modellen szériafelszereltségként a szabadalmaztatott PERMALINK kuplunggal valósul meg. Az egység teljesen karbantartásmentes, és minden működési állapotban megbízható erőátvitelt biztosít. Sőt, mi több, a PERMALINK akár 180 fokos összecsukási műveletekre képes, kompakt szállítási helyzetet eredményezve.

Tiszta és biztos munka a lejtőkön

A tiszta és biztos munkáért még a meredek lejtőn is az új VOLTO modelleken a CKL vonószerkezet felel. Ez sima futást biztosít fordulókban is, és megakadályozza, hogy a munkaeszköz ráfusson a traktorra meredek lejtőn történő munkavégzés közben. Kiemeléskor az eszközt automatikusan középre igazítja. Közúton való haladáskor a vonószerkezet aktív, és átviszi a gép súlyát a traktor alsó függesztőkarjára. Ez a szállítókeretet is tehermentesíti, és a munkaeszközt is rögzíti. A vonószerkezet érzékenységét rugalmasan lehet állítani.

Munkaszélesség minden igényhez

Az új rendterítők munkaszélessége 4,50 méternél kezdődik a VOLTO 45-nél, 5,20 métert kínál a VOLTO 55, a VOLTO 65 pedig 6,40 métert. Miközben a 45 és 65 modellek 1,50 méter átmérőjű rotorral dolgoznak, a VOLTO 55 1,70 méter átmérőjű rotorral szerelt. Minden modell felszereltségéhez tartozik a kiemelés, ami egyszeres működésű hidraulikaszeleppel történik, és egy kábel a szállítási helyzetbe történő rögzítéshez. A stabil, mégis rugalmas, üveggyapottal erősített polyamidból készült védőkeret négy, illetve hat tartóval is a szériafelszereltség részét képezi. Az alapfelszereltséghez tartozik ezeken kívül még egy stabil hárompont függesztés integrált tartóval a kardántengelynek és a hidraulikatömlőknek. Opcióként rendelhető „utánfutó“ fogelhelyezés, talajkopírozó támkerék és rendterelő ponyva.

Az új VOLTO 45, 55 és 6 modellek az eddigi VOLTO 45, 52 és 64 modelleket váltják, és a következő szezontól már elérhetők.