Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Szolnoky Tamás

Szolnoky Tamás 2001-ben, a gödöllői Szent István Egyetemen végzett okleveles környezetgazdálkodási agrármérnökként, azt követően az Agrogeo Kft. fejlesztőmérnöke, jelenleg már ügyvezető igazgatója.

 

Szolnoky Tamás
Szolnoky Tamás, Agrárinnováció kategória

 

Fő fejlesztési területe a biomassza hasznosítása, termésnövelő anyagok kifejlesztése és alkalmazása. 2008-2010. között a sikeresen megvalósított BIOKOMP4 Jedlik Ányos projekt témafelelőse volt, aminek középpontjában a bioenergia termeléséből származó melléktermékek komplex hasznosítása állt.

Az AGROGIPSZ készítmény kifejlesztője, ami OTH-engedély birtokában az istállótrágya és a biohulladékok stabilizációjában jutott szerephez.

2014 óriási áttörés volt az életében: azóta a mezőgazdasági, élelmiszeripari, biogáz előállításából származó hulladékok pelletált szerves tápanyagforrássá alakítása szabadalom feltalálójaként jegyzik. Részt vett az Innopellet szerves trágya termékcsalád kifejlesztésében, ami forgalomba hozatali engedélyt kapott. Témavezetésével indult el a GRANOFARM EIP AGRI innovációs operatív csoport munkája, ennek középpontjában a precíziós szerves tápanyag-utánpótlás áll.

A KEFAG Zrt. szakembereivel együttműködve kifejlesztette a fahamu alapú Silvofer talajkondicionáló termékcsaládot. Résztvevője a 2020-ban indult, 12 országból 23 tag együttműködésével megvalósuló WATERAGRI Horizont 2020-as projektnek, melynek fókuszában a vízgazdálkodás korszerűsítése, a vízvisszatartás, a tápanyagok jobb megőrzése áll.

Fontos szerepet vállal az agrárinnováció jelentőségének népszerűsítésében, hogy minél közelebb hozza a gazdálkodói társadalomhoz, a mikro- és kisvállalkozói szektorhoz. A csoport jellegű munkába igyekszik minél több gazdálkodót, különösen fiatal gazdákat bevonni. Fontos számára, hogy a szervezésükben megvalósuló szakmai fórumokon, rendezvényeken az érdeklődők helyi kézműves élelmiszerekkel ismerkedjenek meg.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!

agrár agrárágazat agrárinnováció Az Év Agrárembere mezőgazdaság szavazás Szolnoky Tamás verseny
..