Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Bárány Péter

Bárány Péter 2004-ben szerzett diplomát a Debreceni Egyetem Agrármérnöki karán, de közben már a családi vállalkozásban is tevékenykedett a Baromfi Coopnál. Több területet megjárt, mint a kontrolling, az élelmiszeripar, majd az agrárintegráció, a tenyésztés, a takarmányozás, a keltetés és a hizlalás. Napjainkra az agrárterületek irányítása mellett a cég gazdasági ügyeit is felügyeli.

 

: Bárány Péter, Agrárinnováció kategória
Bárány Péter, Agrárinnováció kategória

 

2015-ben a Baromfi Coop olyan baromfitelepet hozott létre, ami többek között kimagasló állatjólétet biztosító műszaki megoldásainak köszönhetően megkapta a világon azóta is egyedüliként a McDonald’s Flagship Farm minősítését. A Cégcsoport fontosnak tartja a termelési folyamat különböző pontjain keletkező melléktermékeket hasznosítását. A telepeken képződött trágyából Bio-Fer márkanév alatt növényi tápanyagot, a vágóhídi melléktermékekből állateledelt, baromfilisztet és baromfizsírt gyártanak.

A folyamatos innováció és a fejlődés áll a cég törekvéseinek fókuszában, így több telephelyet, keltetőket és brojlertelepet is automatizálnak és fejlesztenek, az energiahatékonyság és az állatjólét érdekében. Ezt segíti egy barcelonai startup vállalat, amelynek robotfejlesztését jelenleg tesztelik, a világon egyedülálló módon. A technológia segítségével a csirkék szintjén képesek szenzorokkal és hőkamerákkal olyan méréseket monitorozni, amik lehetővé teszik az állatok komfortosabb körülményeinek a megteremtését, a jobb terméshozam érdekében. A Cégcsoport több mint 9 MW kapacitású naperőművel termel zöldenergiát, így éves szinten közel 5 000 000 kg CO2-t takarítanak meg.

A Cégcsoport hosszú évek óta támogat több sportegyesületet. Mivel fontos számára az utánpótlás, a gyermeksport, komoly összegeket adományoz a jövő sportolói számára. A nyíregyházi, a debreceni és a kisvárdai kórházat is rendszeresen támogatja. A Bárány család a Családokért Alapítványt is azért hozta létre, hogy a környékbeli családokat segítsék, támogassák. A rászorulókat és az iskolákat nemcsak anyagilag, de húscsomagokkal is támogatja.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!

 

agrár agrárágazat agrárinnováció Az Év Agrárembere Bárány Péter mezőgazdaság szavazás verseny
..