Itt a mezőgazdaság múltja, jelenje és jövője
A mezőgazdasági termelők a legszebb haszonállataikat hozták el.
A mezőgazdasági termelők a legszebb haszonállataikat hozták el.
Dr. Szabó Péter a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgató-helyettesként a közel 5000 hektáros gazdálkodást szervezi.
Berkes Gábor mindig szülőhelyén, a Somogy megyei Inkén képzelte el jövőjét, ahol a család szorgalmának köszönhetően már 500 hektár területen gazdálkodnak.
Nagypál Zsolt fontosnak tartja megismertetni a magyar emberekkel a hazai, kiváló minőségű rizseket és a belőlük készített élelmiszeripari termékeket.
Dr. Pálmai Ottó eddig 25 országban fordult meg különböző szakmai rendezvényeken, s közel 100 szakcikk szerzője magyar és angol nyelven egyaránt.
Dr. Palkovics László munkatársaival számos, hazánkban és Európában megjelent új kórokozót írt le. Kutatómunkájáért Akadémiai Díjban részesült.
Pais István vallja, hogy a hazai asztalokra egészséges magyar élelmiszert kell tenni, ellenőrizhető eredetű, jó minőségű inputanyagokkal előállítva.
Dr. Orlóci László 2004 óta az ELTE füvészkert igazgatójaként végzi az intézmény irányítását és fejlesztését, de saját faiskolát is működtet.
A fejlesztéseknek és a kitartásának köszönhetően a lokálpatrióta Apáti Ferenc családi gyümölcsültetvényének területe jelenleg már 85 hektárra növekedett.
Nagy József vezetése alatt lévő két cég a hazai friss piacon hagyma- és gyökérfélék értékesítését tekintve 10-13 százalékos részesedést értek el.