fbpx

Az Innopellet termékcsalád megjelenése a termésnövelő anyagok hazai és nemzetközi piacán

Írta: - 2018 február 20.

Az Innopellet termékcsalád megjelenése a termésnövelő anyagok hazai és nemzetközi piacán

A 2000-es évek közepétől és végétől kezdve a hazai szervestrágya-piacon szinte kizárólag a külföldről behozott pelletált/granulált készítmények jelentek meg, a magyarországi gyártókapacitások több mint 40 éves lemaradásba kerültek a legnagyobb európai üzemekhez képest.

Az Agrogeo Kft. a BIOKOMP4 Jedlik Ányos kutatás-fejlesztési projektkonzorcium vezetőjeként felismerte a mezőgazdasági biogáz-üzemi fermentoriszapokban rejlő kiaknázatlan lehetőséget a talajerő-utánpótlás és a növénytáplálás területén.

Az innovatív mikrovállalkozás 2014-ben – a korábbi évek sikeres kutatás-fejlesztési eredményeinek köszönhetően – hazánkban egyedülállóan jelentett be szabadalmat a mezőgazdasági bioenergetikai, mezőgazdasági melléktermékek és hulladékok magas hozzáadott értékű talajtrágyává alakítása tárgyban.

A soron következő kisparcellás és üzemi növényvizsgálati eredmények birtokában az Agrogeo Kft. az Aufwind Schmack Első Biogáz Szolgáltató Kft.-vel együttműködve sikeresen engedélyeztette az Innopellet termékcsaládot 2016 novemberében.

Komposztált-pelletált szerves trágya valamennyi növénykultúra számára a termőföld szeretetével kizárólag mezőgazdasági biogáz üzemi fermentor iszapból készül.

100%-ban magyar szabadalom alapján és hazai alapanyagból gyártott, kiváló minőségű pelletált szerves trágya.

A termékcsalád fontosabb jellemzői:

  • Földszagú, kellemes útitárs.
  • Nem perzsel, nem éget.
  • 100%-ban zöldenergia felhasználásával készül. 
  • A jó minőségű humuszanyagok felépülése érdekében 60 napon túl érlelik a pelletálás előtt.
     

Engedélyes, kapcsolattartó:

Agrogeo Kft. 6000 Kecskemét, Wesselényi u. 1/A.
Tel/fax: 76/481-502
Mobil: 70-279-47-47

E-mail: [email protected]
http://www.agrogeo.hu