fbpx

A Dorker bemutatta a nagy harcos Deutz-Fahr 9340-et

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 szeptember 25.

Idén is sokan összegyűltek 2018. július 27-én Tiszagyulaháza határában, a Dorker Kft. szántóföldi bemutatóján, ahol több újdonság is kigördült a gépforgalmazó kínálatából. A nap házigazdája Megyesi Elemér gazdálkodó volt, akinek fi a, Megyesi Ákos Magyarország Deutz-Fahr nagykövete és a márka hivatalos referenciapartnere. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Horvátországból a Deutz-Fahr cégcsoport három szakembere is.

A Dorker Kft. több mint 25 éve van a mezőgazdasági termelők szolgálatában, Kövesdi László ügyvezető igazgató megnyitójában köszönte a sok-sok évnyi bizalmat és együttműködést, majd Szudár Zsolt termékmenedzser vezényletével kezdetét vette a gépbemutató. − A Faresin márkát 2017 óta forgalmazza a Dorker Kft., a teleszkópos rakodók új termékkört képviselnek a palettán. A gépeket Olaszországban gyártják, és több mint 30 féle géptípus található a márkán belül. A 40 éves gyártói tapasztalatnak köszönhetően a Faresin név a megbízhatóság és hatékonyság szinonimájává vált. Minden egyes fejlesztésnél az elsődleges szempontjuk, hogy az ügyfél szemével lássák a gépet − prezentálta a márkát, Szudár Zsolt, majd elsőként begördült a Faresin 735-ös rakodó.


Szudár Zsolt, Bodizar Lesjak, Megyesi Ákos, Rajan Pranjic, Kövesi László, Luka Zabic

A nagy harcos…

A nap folyamán hat gépkapcsolat is látható volt. Többek között felvonult a már nagy népszerűségnek örvendő Pronar márkais. A megbízható, kevés törődést igénylő és nagyon sokoldalú, háromtengelyes, sík rakfelületű T026 bálaszállító pótkocsit és a T680 pótkocsit mutatták be, utóbbit Lengyelország legnépszerűbb kéttengelyes futóművével szerelték fel, amely kiválóan alkalmas mezőgazdasági és kommunális szállítási munkálatokhoz.

A Deutz-Fahr erőgépek közül ott volt az új 6-os sorozat kompakt négyhengeres 6120-as modellje, mely szántáshoz, vetéshez, talajműveléshez, szállításhoz, betakarításhoz és homlokrakodóval végzett munkához is használható − az új 6-os sorozatú modellek éppen olyan sokoldalúak, mint a napról napra változó mezőgazdasági munka.

Megyesi Elemér a nap házigazdája kiemelt Deutz-Fahr referenciapartner, összesen 550 hektáron gazdálkodik. Talajai nagy része kemény, rideg, kötöttnek mondható. Főbb növényei: kukorica, őszi búza, napraforgó, őszi árpa, lucerna, illetve 420 anyajuh és közel 100 darab szarvasmarha tartása is hozzátartozik a mindennapi munkájához.


Nagy Deutz-Fahr rajongó hírében áll, jelenleg hány gépe van a márkától?

− 2018-ra összesen 11 munkaeszközünk van a márkától. A legújabb szerzeményünk ez a 9-es széria, mely Magyarországon az egyetlen eddig. Úgy látom, a fiaim is egyre igényesebbek a munkájukra, illetve mára a kényelem is a legfontosabb paraméterek közé tartozik. Ez az erőgép mindent visz! Mi magunk is dolgozunk a gépeken, és nagyon nem mindegy, hogy a munka végeztével hogyan szállunk ki a traktorból. Ezek az erőgépek olyan kényelmi funkciókkal vannak felszerelve, hogy 10 órai munka után is energikusan tudunk hazamenni szeretteinkhez. Végül elmondanám, hogy a Dorker Kft. szervizkiszolgálása makulátlan, és számomra szimpatikus, hogy folyamatos kapcsolattartásban vagyunk, számtalanszor felkeresnek és érdeklődnek, hogy miként alakulnak a munkás hétköznapok.

A nap talán legjobban várt erőgépe − a Deutz-Fahr 7250 TTV Warrior mellett − a korlátozott darabszámú Deutz-Fahr 9340 Warrior volt, mely a legmagasabb fokú igényeket is kielégíti.

A nap zárásaként természetesen gyakorlatban is bizonyították tudásukat a munkaeszközök.

Kalmár Nárcisz

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak