fbpx

A LEMKEN újra kétszámjegyű növekedést mutat

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 02.

 


A Lemken, a professzionális gazdálkodás szakértője újabb rekord eredménnyel zárja a 2012-es pénzügyi évet: A Lemken csoport a múlt évben 340 millió € bevételt ért el világviszonylatban, 20 %-os növekedéssel először lépte át a 300 milliós € határt. A cég munkaerő állománya 1.070-re emelkedett.

Átfogó beruházási terv Alpenben

 

„Mindenek felett a mezőgazdasági termékek jó árai pozitív hangulatot teremtettek a gazdálkodók számára, akik továbbra is a professzionális gazdálkodás irányába tartanak a modern mezőgazdasági gépekbe történő beruházás révén”, mondta Dr. Franz-Georg von Busse ügyvezető igazgató.

Új kollegája és a Lemken igazgatótanácsának elnöke, Anthony van der Ley hozzáteszi: „A nagy kapacitás kihasználása az új év kezdetén további kitűnő üzleti teljesítményt jelez.”

A mezőgazdasági specialista jelenlegi növekedését a beruházási tervei is mutatják.

A következő öt évben, a Lemken új műhelyeket, termelő egységeket és ellátó létesítményeket tervez több mint 50 millió € értékben.

Ez a beruházás elsősorban az Alpenben található gyár bővítését célozza, ahol a gyártási és összeszerelési kapacitás alapvető fejlesztése a cél.

Ezen túlmenően, 2013 közepére elkezdődik az új fejlesztési központ építése, mely helyet fog biztosítani a gyorsan növekvő fejlesztő csapatnak egy tesztelő csarnokkal együtt.

 

Jelentősen bővül a termelési kapacitás az alpeni gyárban a következő években, pl. új megmunkáló állomásokkal

 

A pozitív trend a majdnem minden eladási régióban növekvő forgalom eredménye.

A hazai német piacon a Lemken 14%-kal növelte a forgalmat.

A teljesítmény hasonlóan biztató volt Franciaországban, a cég legnagyobb export piacán.

Az Egyesült Királyság szintén pozitív trendet mutatott.

A Lemken legfontosabb kelet-európai piacain további üzleti projektek nagyban hozzájárultak a növekedéshez.

Az új piacokon, mint Dél-Afrika, Kanada vagy Kína, ahol a Lemken elkezdte az eladási hálózat kiépítését, kiváló növekedést produkáltak, igazolva azt, hogy a cég jó úton jár.

Mindent egybevetve, az export aránya 73%-ra nőtt.

Tulajdonképpen minden termékcsoport részesült a forgalom növekedéséből.

Különösen örvendetes növekedés volt az ekék esetében, ahol a Lemken nagymértékben megerősített a választékot a DuraMaxx ekefejekkel szerelt új függesztett Juwel generációval és az új Diamant félig függesztett ekékkel.

A kék vetőgépek hasonlóan jól fogytak.

A permetezőgépek még újnak mondható termékcsoportjában a Lemken megerősítette a pozícióját az újratervezett Sirius 8 és 10 függesztett permetezőgépekkel.

Az alpeni, föhreni és meppeni német gyárakban az összes legyártott gép megközelítette a 15.000 darabszámot.

 

Az áttervezett Sirius függesztett szántóföldi permetezőgéppel a Lemken képes volt erősíteni a piaci helyzetét

 

A Lemken ma már 22 leányvállalattal rendelkezik.

Mivel növekszik az aránya a leányvállalatok forgalmának, beleértve az új indiai gyárat Nagpurban, amely 2012 őszén kezdte a működését, ezentúl a Lemken a cégcsoport forgalmi adatait fogja közreadni.

A jövő évtől, a számok az új qingdaoi összeszerelő üzem forgalmát is tartalmazni fogják, amely 2013 közepén kezdi meg működését.

Ezzel a saját gyárral a Lemken Kínában is jelen lesz, amely fontos jövőbeni piaca a mezőgazdasági gépeknek.

A Lemken családi vállalkozás jövőjének biztosításában egy másik fontos lépés volt az új ügyvezető igazgató, Anthony van der Ley kinevezése 2012. november 1.-én, egy olyan lépésben, amely egy időben bővítette a vezetést és kezdeményezte a nemzedékváltást a családi vállalkozásban.

Feltéve, ha a beruházási kedv a gazdálkodók és a bérvállalkozók körében tovább folytatódik, Van der Ley úr úgy gondolja, hogy 2013 további növekedést hoz, bár nem olyan mértékben, mint az elmúlt két évben.

A mezőgazdasági fejlesztések feladatainak ismeretében, nevezetesen a globális élelmiszerbiztonság és az energiaellátás elősegítése terén, a mezőgazdasági fejlesztő specialista úgy gondolja, hogy megfelelő helyzetben van a jövő kihívásaival szemben.

 

LEMKEN GmbH & Co. KG

Weseler Straße 5

46519 Alpen

www.lemken.com