fbpx

A Magyar Államkincstár honlapján kérdéseiket is feltehetik a fiatal gazdák

Írta: Csomor Zsolt - 2019 február 15.

A NAK az AGRYA-val közösen együttműködve rendezvénysorozatot szervezett február elején. Ennek egyik kiemelt témája az induló fiatal gazda pályázat és annak szankciómentes megvalósítása volt.

fiatal gazda

Az előadásokat minden helyszínen a Magyar Államkincstár képviselői tartották. A tájékoztatás elsődleges célja, hogy a nyertes fiatal gazdák lehetőség szerint a megvalósítás során elkerüljék az esetleges szankciókat. Az előadó minden pályázati vállalásról és előírásról részletes információkat adott, ami során kihangsúlyozta az elmúlt évek tapasztalatai alapján felmerült problémákat.

A változás-bejelentés módjáról is információt kaptak a fiatalok, amellyel megoldható a tervezett projekt átütemezése a változás-bejelentés elektronikus beküldésével. Nemcsak az átütemezésre, a projekt módosítására is lehetőség nyílik, olvasható a NAK honlapján.

A változás eredményeként a Kincstár újrapontozást végez, ami eredményeként akár el is utasítható a változás-bejelentés igénylése. Ebben az esetben a fiatal gazda újabb bejelentést nyújthat be. A mérföldkövekre vonatkozó változás-bejelentéseket viszonylag gyorsan elbírálják, míg szakmai módosítások esetében az újrapontozás okán elhúzódhat a döntés, de a jelenlegi tapasztalatok alapján már a bonyolultabb változtatások is 1-2 hónap alatt átfutnak.

A Kincstár portálján kérdések feltételére is lehetőség nyílik, ahol akár egyedi ügyekre is választ kaphatnak a fiatal gazdák.