fbpx

A marokkói kultúrába is betekinthettek az OMÉK-ra látogatók

Írta: Csomor Zsolt - 2019 szeptember 30.

Több mint 85 ezer látogatót fogadott 15 országból az idei, 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), ezzel a magyar agrárium legrégebbi és egyben legnagyobb tradíciókkal bíró seregszemléje sikerrel zárult.

Az OMÉK sikeresen ráirányította a figyelmet a magyar agráriumra, ízelítőt adott a kiváló minőségű, adalékanyagok nélkül előállított, genetikai módosítástól mentes magyar termékekből, hungarikumokból, valamint a szakmaiságból és a mezőgazdaság dinamikusan fejlődő mindennapjaiból, mondta Nagy István agrárminiszter az OMÉK záróünnepségén. Azonban ez a nagyszabású rendezvény sem biztosított elég időt a hazai sikerek bemutatására, a magyar föld legjavából bőven maradt még bemutatni való a jövőben is.

Az idei OMÉK díszvendége a Marokkói Királyság volt, amelynek nemcsak kiállított termékeit lehetett megismerni, hanem bepillantást lehetett nyerni kultúrájába is.

Ondré Péter, a kiállítást szervező Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy külföldről 64 kiállító érkezett, a Kárpát-medencéből, a határon túlról pedig 180 magyar kiállító.