fbpx

Teljes körű magvédelem a Celest-családdal

Írta: - 2017 október 03.

A kalászos kultúrákban a vetőmagcsávázás elengedhetetlen eleme a növényvédelemnek. Ezért a Syngenta arra törekszik, hogy a magvédelemben is maximálisan kiszolgálja a termelők igényeit. A Celest termékcsalád tagjai a Celest Top és a Celest Trio.

A Celest Trio három hatóanyagának köszönhetően a Magyarországon fellelhető összes csírafertőző kórokozó ellen megvédi a vetőmagot. Előnyös tulajdonsága, hogy az összes kalászos kultúrában felhasználható.

A három hatóanyag – fludioxonil, difenokonazol, tebukonazol – három eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A különböző hatóanyagoknak és az eltérő hatásmechanizmusoknak köszönhetően teljes körű védelmet biztosít a vetőmagok, illetve a csíranövények számára.

Dózis: 1,5 l/t vízmennyiség: 10-25l/t

Celest Top amellett, hogy szinte minden csírafertőző kórokozó ellen véd, segít az őszi rovarkártétel leküzdésében.

Szintén három hatóanyagot tartalmaz – difenokonazolt, fludioxonilt és tiametoxamot. A difenokonazol egy felszívódó, a fludioxonil egy kontakt gombaölő szer, míg a tiametoxam egy felszívódó inszekticid. A tiametoxamnak köszönhetően gyéríti a talajban a drótféreg-álllományt, emellett véd a vírusvektorok ellen is.

Az idei tavasszal kukoricában és napraforgóban is nagy károkat okozott a drótféreg. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, az egyik legjobb módszer, amennyiben kalászos az elővetemény, hogy rovarölő szeres csávázószerrel, Celest Toppal csávázott vetőmagot vetünk. Szintén minden ősszel vetett gabonakultúrában felhasználható.

Amennyiben ősziárpa-vetőmagot csávázunk Celest Toppal, érdemes egy tebukonazol tartalmú csávázószer engedélyezett dózisával kiegészíteni, hogy maximális védelmet kapjunk az árpa-porüszög ellen.

Dózis: 1,3 l/t Vízmennyiség 10-20 l/t

Horváth András
szántóföldi technológus

Korbuly Bence
kalászos termékfelelős

Syngenta Kft.