fbpx

„A profik” bezsebelték a jól megérdemelt jutalmukat

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 június 09.

A CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT jóvoltából a MezőgépÉSZek vetélkedő „ezüstérmes” csapata 2017. március 30-án betekinthetett a cég győri gyárának hétköznapjaiba, ahol többek között megismerkedhettek a dán CIMBRIA magfeldolgozó technológiával, illetve rostázhattak a Delta tisztítógépen, és összeraktak egy csőspirált.

– A MEGFOSZ aktív tagjaiként örömmel támogattuk a MezőgépÉsz versenyt, hiszen számunkra is fontos, hogy szakmailag felkészült és motivált mezőgépészek végezzenek az iskolákban. A mai nyílt nap fő célja, hogy a diákok rálássanak arra, milyen modern gépekkel lehet nálunk dolgozni. Szeretnénk, ha a mezőgazdasági erőgépeken és munkagépeken felül a magfeldolgozás rejtelmeiről is átfogó képet kapnának, ezzel népszerűsítve magunkat és a technológiát – mondta köszöntőjében Plevza Beatrix ügyvezető, aki után Horváth Zoltán, a cég műszaki ügyvezető igazgatója kezdte az ismeret átadást a diákoknak.

 CHH Műszaki KFT szerepvállalása

A cég immár 2 éve csatlakozott a 2013-ban alapított Élelmiszer-technológia Fejlesztési Klaszter hálózatához, melynek tagjai az élelmiszeriparhoz köthető tevékenységet végeznek.

A társulás célja a klasztertagok kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésének elősegítése, versenyképességének növelése. Tagjai száma már meghaladja a 20-at. Az elmúlt időszak tevékenysége, a folyamatosan bővülő tagi létszám és az ÉFK stratégiai céljainak a megvalósításával összhangban készül a klaszter arra, hogy 2017-ben megméresse magát egy akkreditációs eljárásban. Az akkreditáció sikere újabb lehetőségek felé nyit kapukat a tagok számára egyénileg is, emellett növeli a tagok felé biztosítható klaszteres szolgáltatások minőségét, és számát.

„A profik” csapat tagjai a jánoshalmi VM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 13T osztályos tanulói, osztályfőnökük Juhász Zoltán, aki pár szóban bemutatta az iskolát. A MezőgépÉSZek Országos döntőjébe bejutott hat csapat közül a jánoshalmi iskola versenyzői a dobogós II. helyen végeztek.

Tóth Attila, Pozsonyi Csaba, Faddi Krisztián, Juhász Zoltán, Bajusznád Zoltán, Hunti Ádám

– Intézményünk fő képzési profilja a gépészet, de számtalan tanfolyamot (méhész, aranykalászos-gazda, targoncavezető, stb) is indítunk évente, melyekről az iskola honlapján (www.vmaszk.hu) mindenki tájékozódhat. Sikerként és örömmel könyveljük el, hogy sok év óta idén újra felvételi elbeszélgetést kellett tartanunk, hiszen 120 jelentkezőből csupán 60 körüli gyermeknek van hely. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy elsősorban a hiányszakmaként nyilvántartott ösztöndíjrendszer vonzza a tanulókat, ám évről-évre látjuk, hogy van jó pár valóban elszánt és motivált diák, akik már a gyakorlati helyüket is észszerűen választják, felkészülve az iskola utáni munkás hétköznapokra. Véleményem szerint még mindig sokat kell tenni azért, hogy a mezőgépész szakma jobb megítélésnek örvendjen. Végezetül szeretném elmondani, hogy az iskola és személy szerint én is nagyon büszke vagyok a versenyző csapat minden tagjára: becsülettel és tudásuk legjavával küzdöttek és készültek a verseny egésze alatt.

Szeretnénk megköszönni a rendkívül változatos és gyakorlatias szakmai napot. A CHH Műszaki KFT jóvoltából a diákok betekintést nyerhettek abba, hogy egy gépkereskedő cégnél is sok-sok szakmájukkal egybevágó lehetőség rejlik- mondta Juhász Zoltán.