fbpx

A régen várt VT-TRACTOR abroncs bevezetésével a Bridgestone jó érzékkel lép be a minőségi mezőgazdasági abroncsok piacára

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 03.

A mezőgazdasági abroncs piac igen gyorsan változik, ami nagy kihívást jelent a gyártók számára a magasabb aktuális hatékonyság és a holnap termelékenységének fokozását szolgáló jobb talajvédelem egymásnak ellentmondó követelményeinek összeegyeztetésére. A Bridgestone ezeket az igényeket az új, minőségi mezőgazdasági abroncs családdal elégíti ki, amelyek alacsonyabb nyomással és nagyobb abroncs lenyomattal rendelkeznek. E tulajdonságuk révén csökkentik a talaj kontakt nyomást és az ezzel járó talajtömörítést.

Lothar Schmitt, a Bridgestone Europe Mezőgazdasági és Terep Abroncs szektor igazgatója szerint: „A Bridgestone új mezőgazdasági abroncs családja mögött meghúzódó filozófia a gazdálkodási hatékonyság és a környezetvédelem közötti tökéletes egyensúly kimunkálása. A „Talajvédelem, ahogy a Bridgestone elképzeli” megjelölés a farmerek számára garanciát jelent a gyorsabb munkavégzés, a hatékonyabb munka, a gazdaságosabb működés és – mindenek felett – a fenntarthatóság fokozása vonatkozásában. Mi így segítjük a gazdálkodókat a nagyobb terméshozamok és a fokozott hatékonyság elérésében ma és holnap.”

A VT-TRACTOR abroncs, az új Bridgestone minőségi abroncs család zászlóshajója, először került bemutatásra a Reifen Essen-en. A független DLG* szervezet által 2014 márciusában végrehajtott előzetes vizsgálatok számos területen – ideértve a nyomvonal tartás és az üzemanyag fogyasztás területeit is – megerősítették a VT-TRACTOR előnyeit a többi piacvezető márkával szemben.**

A VT-TRACTOR felülmúlhatatlan nyomvonal tartása gyorsabb munkát biztosít a gazdálkodóknak, és 10 óra leforgása alatt mintegy 0,9 hektárral többet teljesít versenytársainál. Az abroncs kiváló üzemanyag-gazdaságossága révén – a versenytársakhoz képest – 50 hektáronként legfeljebb 36 liter üzemanyag megtakarítást várhatunk, így a VT-TRACTOR alacsonyabb költségeket biztosít.

A VT-TRACTOR abroncs legfontosabb tulajdonsága azonban a talajra kifejtett igen alacsony és igen egyenletesen megoszló kontakt nyomás. Belső tesztekkel*** kimutatták, hogy a VT-TRACTOR a versenytársakhoz képest 26%-kal nagyobb kontakt területtel rendelkezik, amelynek eredményeként igen alacsony a talaj tömörítés mértéke és a termény jobb védelmet élvez.

A VT-TRACTOR-t a Bridgestone európai, Rómában elhelyezkedő fejlesztő központja dolgozta ki, és azt a jövőben a spanyolországi Puente San Miguel gyár gyártja.

Miközben a Bridgestone rajta tartja szemét az új és növekvő minőségi mezőgazdasági abroncs szektoron, illetve a legnagyobb teljesítményű mezőgazdasági gépek számára készít abroncs méreteket, a Firestone folytatja az európai piacon szereplő traktorok 90%-ának kiszolgálását a minőségi mezőgazdasági abroncsok új generációjával. A Firestone mezőgazdasági abroncsok ezen új generációja szintén megjelent a Reifen Essen-en ahol a kombinált betakarítógépek számára készített, robusztus MAXI TRACTION COMBINE és a szóró alkalmazásokhoz kifejlesztett PERFORMER ROW CROP is szerepelt, ami olyan keskeny abroncs, amely a gabona sérüléseinek elkerülése és a gyökerek védelme érdekében pontos kormányzást tesz lehetővé.

A VT-TRACTOR abroncs az idén, késő ősztől vásárolható meg 28 – 42′ méretekben.

* A németországi DLG-Test Center Technology and Farm Inputs a vizsgált mezőgazdasági gépekkel, berendezésekkel és farm alkalmazások számára dolgoz ki szabványokat és a mezőgazdasági szektorban vezető tesztelési és bizonylatolási szolgáltatásokat végez a független és részrehajlástól mentes technológiai tesztek területén.

** Vizsgált abroncsok: méretek IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 (nyomás 1.2 & 1.0 bar) és VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 ( nyomás 1.0 & 0.8 bar) azonos terhelési feltételek mellett.

*** Elvégezve a DLG’s International Crop Production Center-ben 2014 márciusában a következő méretekkel IF 600/70 R30 & IF 710/70 R42 (nyomás 1.2 & 1.0 bar) és VF 600/70 R30 & VF 710/70 R42 (nyomás 1.0 & 0.8 bar) azonos terhelési feltételekkel, XSENSOR® nyomás képalkotó technológiával.

Bridgestone Magyarország Kft.