fbpx

A Tej Terméktanács nem változtatott alapár-prognózisán

Írta: - 2013 december 19.

Nem változtatott alapár-prognózisán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége keddi ülésén: az idei – 2013. április 1-től 2014. március 31-ig tartó – kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó előrejelzés továbbra is kilogrammonként 99 forint – tájékoztatta a szakmai szervezet szerdán az MTI-t.

 

 

A Tej Terméktanács nem változtatott alapár-prognózisán

 

 

 

Az elnökség azzal számol, hogy a mostani alapár előrejelzés alapján a feldolgozók átlagosan mintegy 110 forintos felvásárlási árat fizetnek majd a termelők számára a kvótaév hátralévő részében a termelőknek.

Lukács László, a terméktanács ügyvezető igazgatója asz MTI-nek elmondta: a szakmaközi szervezet vezető testületének alapár-előrejelzése azért fontos, mert az prognózis irányt mutat a termelőknek és a feldolgozóknak szerződéseik megkötéséhez, illetve módosításához.

Az elnökség pedig azért nem módosította – a negyedévenként felülvizsgált – szeptemberi előrejelzést, mert a piaci viszonyokban alapvető változás nem történt.

Azaz továbbra is a kereslet a tejpiaci folyamatok alapvevő meghatározó eleme, és ebben jelentős változás nem várható a következő hónapokban – mondta az ügyvezető igazgató.

 

MTI 2013. december 18.