Bezárás

Új fejlesztés a levéltetvek és molytetvek ellen

Írta: - 2022 február 14. -Hirdetés

A levéltetvek rendkívül sok kultúrában károsítanak nem csak a növény nedveinek szívogatásával, hanem a különböző növénypatogén vírusok átvitelével is! Mivel szaporodásuk nagyon gyors és egy tenyészidőszakon belül számos alkalommal szükséges ellenük védekezni, viszonylag hamar kialakulhatnak rovarölő szerekre ellenálló állományok. A rendelkezésre álló szűkös szerválaszték sem segíti a probléma hatékony kezelését.

Corteva Closer

IGAZI ÚJDONSÁG A REZISZTENCIA ELLEN

A korszerű növényvédelmi technológiákat a kiemelkedő hatékonyság mellett a hasznos élő szervezetek kímélése és a környezet károsításának minimalizálása mentén kell összeállítani. A Corteva Agriscience kiemelt figyelmet fordít arra, hogy új hatóanyagai ezekbe a haladó szellemű rendszerekbe is beilleszthetőek legyenek. Vállalati értékeink közé tartozik, hogy a termelők számára olyan növényvédelmi megoldásokkal szolgáljunk, melyekben a hasznos élő szervezetek is biztonságosan felhasználhatóak, valamint a rezisztencia megelőzésére alkalmas eljárások is helyet kapnak.

A Corteva egyik legújabb, speciálisan szívó kártevők ellen kifejlesztett terméke a CLOSER® 120 SC, mely a fenti kritériumoknak eleget tesz és egyben áttörést jelent a levéltetvek és molytetvek elleni védelemben.

KÜLÖNLEGES HATÁSMECHANIZMUS

A CLOSER® 120 SC hatóanyaga az Isoclast a rovarölő szerek egy teljesen új kémiai csoportjának eddigi egyetlen tagja. Az Isoclast zavart okoz a célszervezetek idegrendszerének normális működésében, hatását kontakt módon és a rovarok tápcsatornájába kerülve is kifejti. Az Isoclast csúcsirányban szállítódik a növény szöveteiben, ezáltal megjelenik az új növekményben a permetezés során nem kezelt részekben is. Áthatol emellett a levelek szövetein, biztosítva a kezeléssel átellenes oldal védelmét, ami rendkívül fontos a rejtetten károsító levéltetvek és liszteskék elleni kiváló hatáshoz!

GYORS HATÁS, HOSSZÚ HATÁSTARTAM

A CLOSER® 120 SC hatóanyaga néhány perc alatt leállítja a kártevők táplálkozását, megakadályozva ezzel a növényt károsító vírusok átvitelének folyamatát is, pusztulásuk ezután néhány órán belül megtörténik.

Hatékonyságát akár 14 napig megtartja mind levéltevek, mind molytetvek ellen, ami nagyon jó UV stabilitásának, valamint a növényi szövetekben tapasztalt lassú bomlásának köszönhető. A készítmény mind a kifejlett egyedekre, mind a lárvákra kifejti hatását.

A levéltetvek vírusterjesztése komoly veszélyforrás

A CLOSER® 120 SC ÉS A HASZNOS ÉLŐ SZERVEZETEK

Mivel hajtatásban sokféle hasznos ízeltlábú dolgozik a kártevők elleni biológiai védelemben, fontos ismerni az új készítmények rájuk gyakorolt hatását. A CLOSER® 120 SC-vel több országban végzett részletes hatásvizsgálat kimutatta, hogy a ragadozó atkák és poloskák nagy részén maximum mérsékelt hatás jelentkezik, a kezeléskor, vagy azt követően rövidesen betelepíthetők.

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA

Levéltetű ellen az első kolóniák megjelenésekor javasoljuk a CLOSER® 120 SC használatát.

Az üvegházi molytetű elleni kezelést a kártevő rajzásmegfigyelésének adataira alapozva kell elkezdeni az imágók betelepedésének a kezdetén, mielőtt az egyedszám elérné a kártételi küszöbértéket.

Javasoljuk nedvesítő szer hozzáadását a permetlé megfelelő tapadása érdekében, különösen viaszréteggel rendelkező kultúrnövények esetén.

Zárt termesztőberendezésekben a természetes megporzó szervezeteket a kezelés idejére be kell zárni és a permetlé beszáradásáig zárva kell tartani őket.

Perényi József
Fejlesztési menedzser
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!
corteva