fbpx
581487

Idén „talajban is megjelenik” az okleveles Huminisz Kft.

Írta: Kohout Zoltán - 2024 január 24.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékfejlesztési versenyének Input/Szolgáltatás kategóriájában Prémium oklevelet nyert a Huminisz Kft. K2 növénykondicionálója. A cég idén új, talajkondicionáló termékkel jelenik meg. Minderről Pais István ügyvezető beszélt a ma megnyíló AGROmashEXPO B Pavilonjában megtalálható standjukon, ahol bemutatók, akciók várják az érdeklődő gazdákat.

A szektorban jól ismert Huminisz K2 nevű terméke 3 éve van a piacon, hatékonyságát kísérleti mérések, gazdaságokban nyert tapasztalatok egyaránt igazolják már. Pais István kiemelte: a magas humin- és fulvosavtartalom mellett mikro- és makroelemeket tartalmazó készítmény magas, 17,5 százalékban aminosavakkal kiegészített. Ezzel erőteljesebb stresszkezelő hatást biztosít a korai fenofázisban, vegetatív stádiumban. Az erősebb gyökérképződés, a vegetatív felületek növekedése révén a növény eleve jobb esélyekkel néz szembe a várható időjárási vagy növényvédelmi kezelésekből eredő stresszhatásokkal. Amellett, hogy a K2 segíti az elvetett vetőmagok biztonságos kelését és a gyökérképződést, a szén- és nitrogén-anyagcsere serkentésével elősegítik a növekedést, a hatékonyabb fotoszintézist.

Pais István, a Huminisz Kft. ügyvezetője

A Huminisz kereskedelmi irányítását is ellenőrző ügyvezető úgy érzi, az elmúlt két évtizedben a Kondisol-termékcsaládról is elhíresült márka mára több téren is bizonyított. – A gazdák látják, hogy néhányezer forintos befektetéssel több tízezer forintos plusz termésre lehet szert tenni. Továbbá látják, hogy nő a termésbiztonság, a növények hamarabb megerősödnek az időjárási vagy gyomkezelési stressz után. Ezért mi kezdettől azt hirdetjük, hogy bár sok termék van a piacon, elég azt megnézni, melyik bizonyított megtérülési mutatók terén, és melyiknek megfelelő az ár-érték aránya – mondja Pais István. Hozzáteszi: fontos tudni, hogy a növénykondicionáló szereket megelőző jelleggel érdemes alkalmazni, hogy a váratlan vagy elkerülhetetlen időjárási anomáliákat (aszály, forróság, belvíz) felkészülten, jobb „erőnléti állapotban” fogadhassák.

A Huminisz idén új termékkel „a talajban is megjelenik” – jelentette be Pais István. Talajkondicionáló készítményük – akárcsak a Kondisol termékcsalád más tagjai – részét képezik az Agro-Ökológiai Programnak, így az értékes pontok mellett hatékonyabb technológiát nyernek vele a gazdák.

Minderről személyesen is meggyőződhetnek az érdeklődő gazdák, gazdaságok a Huminisz Kft. standján: az AGROmashEXPO-n, a B Pavilonban, ahol termékbemutatók és kereskedelmi akciók várják a partnereket, látogatókat.

Huminisz