fbpx

Extrém rendfelszedési kapacitás a John Deere V451R-től

Írta: - 2024 március 14. -Hirdetés

A John Deere a szálastakarmány-betakarítás területén is mindig arra törekedett a fejlesztései során, hogy minden gazdaság számára a méretéhez és technológiájához leginkább igazodó, ideális bálázógépet alkosson.

A John Deere portfóliójában a V451/V461 sorozat testesíti meg a népszerű változó bálakamrájú gépeket. Ezeknél a típusoknál a bálák formázását és tömörítését a görgők mellett egy nagy teherbírású heveder végzi, ami már ~60 cm-es bálaátmérőtől egészen a végleges 1,65-1,85 m-es bálaátmérőig szorítja össze a bálákat, ezáltal sokkal tömörebb és nagyobb tömegű bálák készítése válik lehetővé.

Az anyagáramlás a rendfelszedő és a rotor között folyamatos, megtörés nélküli, ami annak köszönhető, hogy a bálázó nagy teljesítményű vezérelt ujjas rendfelszedővel és integrált csigás anyagtovábbító egységgel van szerelve. A kimagasló teljesítmény így még vastag rendek esetén is tartható anélkül, hogy a munkasebességben kompromisszumot kellene kötni.

John Deere

A bálakamra precíz, mérnöki kialakítása és a heveder elrendezése biztosítja a beállításnak megfelelő tömör, egységes bálák előállítását. A bálázócsalád tagjainak még az extrém tömör bálák elkészítése sem jelent akadályt.

Az extrém rendfelszedési kapacitást az az 5 sorban elhelyezett, 6 mm átmérőjű ujjakkal felszerelt prémium rendfelszedő biztosítja, ami a V451R sorozatú körbálázókat kiemelik a piacon lévő társaik közül. Termelékenység, teljesítmény, anyagsűrűség, komfort, néhány olyan tulajdonság, amelyek új szintre léptek.

A bálázás során gondot okozhatnak a rendbe kerülő idegen anyagok (nagyobb kövek, ágak). A John Deere megoldásával a teljes szélességben, hidraulikusan leengedhető padlóval azonnal megszüntethetők az ebből fakadó elakadások.

John Deere

Azáltal, hogy az integrált csigás rotor szinte azonnal elkapja a továbbított anyagot a rendfelszedőtől, az anyagáramlás folytonos, lerakódásmentes. Abban az esetben, ha a bálázandó anyag további aprítást igényel,13 vagy 25 késes elődarabolóval is szerelhető a gyorsbálázó.

A 2 db végtelenített heveder a tisztítógörgőkkel száraz és nedves anyag bálázására is alkalmassá teszi a gépet. Az extrém nagy hevederfeszítés által ezek a bálázók képesek a legtömörebb bálák elkészítésére.

A teljes alvázas koncepciónak köszönhetően minden elem a saját feladatának megfelelően került kialakításra. Itt a bálakamra-ajtónak nem szükséges a teherviselő elem szerepét is betölteni, mint más típusú gépeknél, ahol vázfunkciót is ellát.

Az ürítési folyamatot még gyorsabbá teszik az oldalra 5-5 cm-t kimozduló bálakamrafalak. Ezáltal a gyorsbálázók teljesítménye még jobb lesz, valamint a nedves bálák sem ragadnak meg a kamrában.

További információért keresse bizalommal gépértékesítő kollégáinkat!

Kolozsvári István, kereskedelmet támogató mérnök