fbpx

Ne engedjük, hogy a molykártevők veszélyeztessék a kukoricatermés minőségét!

Írta: - 2023 július 05. -Hirdetés

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) elleni védekezés hamarosan aktuálissá válik, hiszen az első nemzedék rajzása már elkezdődött. A kukoricacső megóvása érdekében fontos, hogy figyelemmel kísérjük a második nemzedék rajzását, és a rajzáscsúcsot követő 6-8 napon belül célzottan védekezzünk a kártevő ellen. A védekezés hatékonyságát nagyban befolyásolja a növényvédelmi előrejelzés. Fontos megjegyezni, hogy a legjobb növényvédő szer is hatástalan lehet, ha nem megfelelő időpontban végezzük el a permetezést.

Az aszályos 2022-es év alacsony termésátlagokkal és toxintermelő gombák (Fusarium spp., Aspergillus spp.) által okozott problémákkal terhelt volt a termelők számára. A rovarkártevők által okozott sebzések elkerülése a leghatékonyabb módja annak, hogy ezeket a gombafertőzéseket megelőzzük, és hatékony védelmet biztosítsunk a növények számára. A közvetlen és közvetett kártétel visszaszorítása érdekében a molykártétel elleni Coragen® 20 SC rovarölő szerrel való védekezés a következő időszakban kiemelt fontosságú!

Kombinációs partnerként javasoljuk a Ninja Zeon 5 CS készítményt, mely széles hatásspektrumú, szívó és rágó kártevők ellen egyaránt hatékony, gyors taglózó hatású rovarölő szer. A piretroid típusú készítményekkel való kombináció elősegíti többek között a kukoricamoly-imágók, a kukoricabogarak és a levéltetvek elleni hatékony védekezést. Virágzó kultúrákban kizárólag méhkímélő technológiával juttathatók ki.

Bővebb információkért keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!