fbpx

Pályázati weblap, melyet érdemes a kedvencek közé menteni

Írta: Barna Ferenc - 2022 február 27.

Új pályázói portált hozott létre a 95,5 milliárd euró keretösszegű Horizont Európa program forrásainak eléréséhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) – tudtuk meg a hivatal közleményéből. A weblapon ismertetett felhívások témája számos esetben kapcsolódik a mezőgazdasághoz.

A mezőgazdasági munka
A felhívások között érdemes szemezgetni, gyorsan találunk olyat, mely a mezőgazdasági termelőt érdekelheti (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A magyar részvétel elősegítése

A magyar nyelvű hivatalos honlap teljes körűen és naprakészen teszi közzé a sikeres pályázáshoz nélkülözhetetlen információkat, értelmező anyagokat, aktuális híreket, szakmai rendezvényeket. Emellett szakértői szolgáltatásokkal is támogatják, hogy a magyar szervezetek még eredményesebbekké váljanak a közvetlenül pályázható uniós források elnyerésében.

A Horizont Európa program első két évében mintegy 15 milliárd eurónyi támogatásról döntenek, elsősorban a digitális és zöld átmenet, az egészségügy, a biztonság, a klímaváltozás, energetika, közlekedés, a fenntartható mezőgazdaság kihívásai, illetve a kutatói karrierépítés, a kutatási infrastruktúrák, valamint az innovációs ökoszisztémák építése területeken.

Jelenleg mintegy 350 pályázati lehetőség áll nyitva az érdeklődők előtt, ezen felül hamarosan közel 100 további felhívás is megnyílik.

Az előző hétéves időszak eredményei

Magyar szervezetek 1479 sikeres pályázati részvétellel mintegy 367 millió euró támogatáshoz jutottak a Horizont 2020 pályázatain, ez csupán 0,6 százalékát jelenti a program teljes költségvetésének.

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kiemelte, közös cél, hogy ezt a teljesítményt megsokszorozzák, és 2027-re Magyarország részesedése a közvetlenül pályázható uniós KFI forrásokból elérje a lakossággal arányos 2,18 százalékot.

A hivatal minden rendelkezésre álló eszközzel segíti a magyar pályázókat

Az erős verseny közepette a hivatal segíti a magyar érdeklődőket, hogy nagyobb eséllyel szálljanak ringbe a Horizont Európa keretprogram forrásaiért.

Az intézmény megerősített eszköztára magába foglalja a naprakész hírek és információk átadását; a tematikus rendezvények szervezését; a személyre szabott, ingyenes pályázati tanácsadást; a pályázói és értékelői tapasztalatok megosztását; a hazai forrásból indított rásegítő pályázatokat.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc