fbpx

Hogyan takaríthat meg akár több millió forintot gázolajköltségén?

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 02.

A mezőgazdaságban egyre nagyobb probléma a gépek gázolajjal való ellátása. Az üzemanyag drága, a benzinkút hamar zár, a közúti szállítás csapdáit pedig egyre nehezebb elkerülni. Tudjuk a megoldást: saját telephelyi gázolajkúttal rengeteg pénzt és időt spórolhat!

Mit nyerhet egy saját gázolajkúttal?

Egy saját gázolajtartállyal bizonyos évi felhasználás felett a mezőgazdasági vállalkozások komoly összegeket takaríthatnak meg üzemanyagköltségükön, miközben rengeteg időt spórolnak, ráadásul többé nem lesznek kiszolgáltatva a benzinkút nyitva tartásának vagy az ott kapható gázolaj minőségének. A nagykereskedelmi ár egy átlagos benzinkút gázolajárainál bruttó 25-30 Ft-tal olcsóbb. Igen ám, de érdemes-e Önnek befektetnie?

Kinek való a saját gázolajkút?

A legfontosabb szempont természetesen a gázolajfogyasztás: a Derby Túr-nál több mint 1000, nagy tartályt vásárló ügyfelünk tapasztalatait figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy évi 100 ezer literes fogyasztásnál egy év alatt visszajön a teljes bekerülési költség, ezután éves szinten több millió forint megtakarítást hoz a beruházás. Kisebb fogyasztásnál (30 ezer liternél) a bekerülési költség körülbelül 3 év alatt térül meg, de fontos kihangsúlyozni, hogy itt csak a gázolaj árával számoltunk, a többi költséget (pl.: a benzinkútra járásnál a gép vagy az autók kopását, egy esetleges rossz minőségű gázolaj okozta porlasztócserét stb.) még nem számoltuk, ezzel a fenti idő még jelentősen rövidül.

A benzinkútra járás költsége és időigénye is megszűnik

Ha vállalkozása évi 30 ezer liter gázolajat használ el, és Ön 1000 literes tartállyal jár a 10 km-re lévő benzinkútra ezért a mennyiségért, akkor évente kb. egy teljes hétvégét (50 órát!), és 600 km-t autózik töltéssel együtt csak azért, hogy gépeit ellássa gázolajjal. Ez 100 ezer literes fogyasztásnál már majdnem egy teljes hét és 1000 km. Arról nem is beszélve, hogy a szállítójárműnél 70 Ft/km költséggel számolva ezalatt 42 ezer Ft-ot (százezer liternél 70 ezer Ft-ot) dob ki az ablakon.

Soha többé rossz minőségű üzemanyag

Egy rendelet miatt hazánkban is növelik 2020-tól a gázolaj biodízel tartalmát, de nemcsak ez az egyetlen, amely hatással lehet a gázolaj minőségére: a benzinkutakon gyakran nem alkalmaznak komolyabb szűrési rendszert, vagy egyszerűen csak „trükköznek” a gázolajjal. Több partnerünk is azután határozta el magát gázolajkút vásárlására, miután a majd’ 100 milliós gépben tönkrement egy porlasztó vagy egy adagoló, emiatt egy gázolajkút teljes költségét hagyták ott a szervizben. A megoldás: a Derby-Túr Kft. által forgalmazott összes telepíthető gázolajkút alapáron rendelkezik saját szennyeződés-leválasztó szűrőszettel, ráadásul opcióként akár profi szűrőrendszer kiépítésére is lehetőség van, amely 4 mikronig tisztítja a gázolajat.

A méret a lényeg

A legnagyobb hazai forgalmazók 6 ezer litert szállítanak ki nagykereskedelmi áron, azonban ennél a mennyiségnél nem ajánlatos egy 6-7 ezer liter környéki kútba fektetni, inkább a 9 ezer literes lesz a megfelelő méret: egy tartályt egyszer lehet megtölteni a névleges űrtartalmával, ezután már 500 literrel kevesebb fog beleférni, hiszen az alsó szívócsonk az aljához képest pár centivel feljebb van hegesztve az esetleges szennyeződések ülepítése miatt. Egy áremelés előtti rendelésnél, vagy betárolásnál is jól jöhet az extra hely.

Gondoljon már 2020-ra, rendeljen most év végi akciónkban!

Gondoljon már most a jövőre, kérjen árajánlatot a Derby-Túr-tól! Szakképzett kollégáink minden részletre kiterjedő árajánlattal és ingyenes, kötelezettségek nélküli helyszíni felméréssel állnak rendelkezésére, ráadásul gázolajkutainkat, konténerkutainkat és műanyag duplafalú tartályainkat raktárról, ingyenesen visszük házhoz még 2019-ben, most év végi akcióban! Rendeljen tőlünk gázolajkutat legalább nettó 2 millió Ft értékben, és megajándékozzuk egy páros wellness-hétvégével a mezőtúri Hercegasszony Birtokon! Részletekért érdeklődjön a lenti elérhetőségeink valamelyikén!

Derby-Túr Kft.
0656/354-222

www.gazolajkut.hu
5400 Mezőtúr, Széchenyi út 24.