fbpx

Agrár Szakma Sztár Fesztivál a Hungexpo területén

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 09.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. április 15-16. között első alkalommal rendezi meg Agrár Szakma Sztár Fesztivált. A rendezvényen 20 szakképesítés közül 8 tanulói versenyének döntőjére kerül sor.

agrár szakma

A szakmai tanulmányi versenyek megrendezésének célja a szakképzés népszerűsítése, a pályaorientáció segítése, a szakmák társadalmi presztízsének erősítése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében.

A NAK és az MKIK között 2018. december 18-án aláírt megállapodás értelmében – a szakképzés területén folytatott tevékenységeik megerősítéséért – a két szervezet a 2019-es Szakma Sztár Fesztiváljaik megrendezésében együttműködik, és saját eseményeiken megjelenési lehetőséget is biztosítanak a másik fél részére.

Az idei Agrár Szakma Sztár Fesztivált a NAK az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, első alkalommal 2019. április 15-16. között rendezi meg a Hungexpo területén. A 2018/2019. tanévben az OSZTV keretében 9, az SZKTV keretében 11 szakképesítésben versenyeznek a tanulók. A versenyekre összesen 688 tanuló nevezett be. A fesztiválon a 20 szakképesítés közül 8 döntőjének lebonyolítására kerül sor.

A 20 agrár-szakképesítésből bemutatókat is tartanak, továbbá a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a „foglalkoztató-szigeteken” kipróbálják az egyes szakmákat. A programok között lesz motorfűrész szerelés, farmudvaros játék, környezetvédelmi kísérletek, traktorbemutató, szakmatörténeti kiállítás és számos más bemutató, kvíz és foglalkozás.