fbpx

Minden, ami mulcsozó a TMC CANCELA-tól

Írta: Agrárágazat-2023/02. lapszám cikke - 2023 február 09. -Hirdetés

A Grapello Kft. egy 100%-ban magyar vállalkozás, amelynek székhelye Kőszegen, telephelye pedig Sótonyban (Sárvár mellett) található. Két spanyol gyártó, a TMC CANCELA mulcsozók és az Industrias DAVID kertészeti, szőlészeti gépek képviseletét látjuk el Magyarországon. Kereskedelemben szerzett 20 éves tapasztalatunk, cég- és csapatirányítási tudásunk és két nyelv ismerete sokat segített a jó beszállítói kapcsolatok kiépítésében, fenntartásában.

Telephelyünk a Sárvár melletti Sótony községben található. Termelő és gépszolgáltató tevékenységet is folytatunk közel 100 ha gyümölcsösben. Kereskedésünk, illetve a farm egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt, ahol az eszközök munka közben is megtekinthetők.

A TMC CANCELA több évtizednyi tapasztalata az erdészeti és szántóföldi mulcsozók gyártásában lehetővé teszi, hogy minden területen profi és modern technológiát nyújtson a termelőknek. A megbízhatóság, az egyedi ügyféligények konfigurálása és kielégítése, az egyedüli nyersanyag- és kopóalkatrész-minőség, a masszív felépítés teszi minden kontinensen elismertté a TMC CANCELA brandet. Az alábbiakban két gépet emeltünk ki, hogy ezeket bemutassuk a széles portfólióból.

MPK – mulcsozó és talajmaró a gyümölcsösben és a szántóföldi kultúrában

ALMA 2000 Kft., Nagykutas

A TMC CANCELA egyik zászlóshajója az MPK erdészeti mulcsozó és talajmaró (2 az 1-ben) munkaeszköz. Az MPK Hardox® és FlexiSteel ötvözetből készült, és kétfokozatú, speciális sebességváltójának köszönhetően lehetővé teszi a rotor fordulatszámának egyszerű és hatékony kiválasztását a különböző feladatokhoz. Az Alma 2000 Kft. Nagykutason már két éve, hogy munkára fogta a közel 300 ha-os gyümölcs- és majd 100 ha-os karácsonyfa-termőterületen.

Ifj. Farkas Ervin elmondása szerint a gép mindkét területen tökéletesen működik. Az öreg ültetvények kivágásánál és a terület rekultiválásában mára nélkülözhetetlenné vált ez a munkagép. Egyik nagy előnye számukra a váltómű manuális állíthatósága a különböző munkákra (mulcsozás vagy talajmarás), ami a traktor teljesítményét jelentősen kedvező irányba befolyásolja. Az MPK közel fél méteres átmérőjű tuskókat is összezúz, és ezeket 30 cm mélyen kimarni is képes, így tökéletesen elő lehet vele készíteni a talajt a csemetefák ültetésére.

Magyar Dagra Kft., Egyházasrádóc

A szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó, Vas megyei, egyházasrádóci Magyar Dagra Kft. ügyvezetője és tulajdonosa Wil Derksis megelégedéssel nyilatkozik a TMC CANCELA MPK-250 munkájáról. Elsősorban visszafásult táblaszegélyek rekultiválására, szántóterületeket elválasztó erdősávok visszaszorítására és dűlőutak karbantartására használják az eszközt. A tényleges termőfelület megőrzése, az árnyokoló- és szegélyhatás minimalizálása érdekében ma már nélkülözhetetlen egy ilyen kettő az egyben multifunkcionális mulcsozó egy növénytermesztő gazdaságban is.

Az itt felsorolt gépek csak egy szűk metszet a termékpalettáról, kommunális célra, rét-legelő fenntartásra, erdészeti pászta készítésére, bozótirtásra, utak, árkok, táblaszegélyek karbantartására egyaránt tudunk elnyűhetetlen eszközöket kínálni.

Keressék bizalommal a Grapello Kft.-t a TMC Cancela munkaeszközökért, tájékozódjanak honlapunkon!

Gyarmati Bálint

Elérhetőségeink: www.grapello.hu
Gyarmati Bálint: +36 30/474-9284,
[email protected]
Farkas Balázs: +36-70/675-4830,
[email protected]