fbpx

Alliance Agriflex+ 372 abroncs: a méretek száma egyre nő

Írta: - 2023 május 03. -Hirdetés

Az Alliance Agriflex+ 372 (VF) egy traktorokon és kombájnokon használható radiális, flotációs gumiabroncs, amely egész Európában kiemelkedően jól teljesít. Ez az egyik oka annak, hogy a közelmúltban 15 új méretet vezettünk be, és idén további méretek kerülnek forgalomba.

Tudományos bizonyíték

A dán SEGES Innovation kutatóintézet 2021-ben tudományos helyszíni kísérletet végzett. A helyszíni vizsgálatok eredményei az Alliance Very High Flexion (VF) abroncsainak kiemelkedően pozitív hatásait mutatták ki a hagyományos abroncsokhoz képest. Egy traktorból és egy pótkocsiból álló szerelvényen tesztelve az Agriflex+ 372 traktorgumiabroncs és a folyékonytrágya-szórón használt Agriflex+ 389 gumiabroncsok alacsony légnyomása a felére csökkentette a nyomvonal mélységét. Ugyanakkor a kerékcsúszás 4,4 százalékkal csökkent, és a penetrométerrel végzett mérések alacsonyabb talajtömörödést mutattak ki a „VF keréknyomokban“ a 0 és 40 cm közötti talajzónában.

Ezenfelül a „VF abroncsokkal bejárt parcellák“ kukoricatermése jelentősen, hektáronként mintegy 12,9 betakarítási egységgel, azaz mintegy 10 százalékkal meghaladta a „hagyományos abroncsokkal bejárt parcellák“ kukoricatermését. Ezeknek az Alliance VF gumiabroncsoknak köszönhetően – a folyékonytrágya-szóró munkaszélességétől függően – ezek az eredmények hektáronként 1,5 és 2,2 százalék közötti termésnövekedést, valamint a magasabb terméshozamnak és a gumiabroncsok csökkentett csúszásának köszönhetően, hektáronként akár közel 80 eurós nyereségnövekedést jelentenek.

A gazdálkodók visszajelzése

A Dél-Franciaországban tevékenykedő Vincent Boué egyike azon gazdáknak, akik a közelmúltban pozitív visszajelzést adtak a gumiabroncsról. A Boué testvérek – többek között – az abroncs magasabb terhelési indexe, nagy nyomástartománya és nagyobb lábnyoma miatt választották Bourgoin B410 kukoricabetakarító gépükhöz az Agriflex+ 372 abroncsot. A Boué testvérek úgy érzik, hogy a VF gumiabroncs ár/teljesítmény aránya nagyon előnyös. Vincent Boué következtetése egyértelmű: „2022-ben 300 órányi használat után, viszonylag könnyűnek mondható körülmények között, azaz a nagy szárazságban, teljesen elégedettek vagyunk.“

Guillaume Comte ugyanilyen elismeréssel nyilatkozik. Mezőgazdasági vállalkozása teljes körű szolgáltatást nyújt néhány szomszédos franciaországi gazdaság számára. Guillaume nagyra értékeli, hogy az Alliance-nak köszönhetően nem kell egyéb költséges gumiabroncs-megoldásokkal foglalkoznia. Hozzáteszi: „Amellett, hogy visszanyertük a vonóerőt és a komfortérzetet az útfelületen, vizes körülmények között is kisebb hatással vagyunk a talajra, és ez egyértelműen előrelépés, amelyet a Flex technológia tesz lehetővé. A másik érdekesség a fantasztikus vonóerőt és szinte maximális kényelmet biztosító csereabroncsok ár-érték aránya. Egyelőre nagyon elégedett vagyok a teljes kínálattal.“

2022-ben 15 új méretet, az idei év elején pedig 3 új méretet hoztunk forgalomba. Az idei év során pedig további méretek várhatók!

www.yokohama-oht.com