2+1 módszer a munkasebesség növelésére!

Írta: - 2017 március 31.

Ön eredményesen dolgozik akkor, ha a legkisebb befektetés mellett a legnagyobb hozamra tesz szert az év végén. Minden gazdálkodó számára fontos a költségek alacsonyan tartása, valamint a munkával töltött idő csökkentése.

Az Ön számára is meghatározó változás, hogy az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás miatt lerövidül a hasznos munkával tölthető idő a földjein, ezért célszerű az adott munkagépet a feladathoz tartozó legnagyobb optimális munkasebességgel húzni.

Gyors, eredményes munkához elengedhetetlen a megfelelő munkasebesség. Ennek a fordítottja is igaz: ha a traktor túlterhelt, vagy bármely más ok miatt nem tudja a munkagépet az optimális sebességgel húzni, az a munkaminőség, munkaidő és nem utolsó sorban a gázolajfogyasztás rovására megy!

Munkasebességet befolyásoló tényezők

A Kárpát-medence földrajzi viszonyai változatosak, a talajok kötöttsége kisebb területeken belül is szélsőségesen változhat.

Mi történik akkor, ha jön egy emelkedő, vagy egy kötöttebb talajrész és a traktorban nincs több erő? A munkasebesség csökken, vissza kell váltani, magasabb fordulaton járatni a motort.

Elkerülhetetlen káros következmények, ha nincs meg a szükséges teljesítmény:

· csökkenő munkasebesség,
· drasztikusan megugró fogyasztás,
· gyakori váltások miatt a hajtáslánc fokozott elhasználódása,
· munkaminőség romlása,
· növekvő kiadások,
· terméscsökkenés,
· anyagi veszteség.

Felmérésünk szerint a gazdáknak legalább többszázezres, de olykor milliós kieséseket és többletköltségeket jelentenek a fenti problémák.

Ön három dolgot tehet, ha számít, hogy mennyit fizet ki üzemanyagra, és érdekelt abban, hogy maximalizálja a bevételét:

· Vehet egy erősebb traktort, amely hatékonyabban és gazdaságosabban üzemel, garantálja a megfelelően nagy és folyamatos munkasebességet. Hátránya: azonnali többmilliós beruházás szükséges, és viszonylag hosszú megtérülési idő.

· Csökkentheti a talajmegmunkálás mélységét, szélességét ezzel a traktor terheltségét. Így eléri az optimális sebességet. Hátránya: a munka minősége a mélység csökkentésével romlik, a szélesség csökkentésével pedig kitolódik a munkaidő, csökken a területteljesítmény. Ez növeli a gázolaj felhasználást, bérköltséget.

· Kihasználhatja a jelenlegi traktora rejtett, biztonságos tartalékait. A traktorban hagyott, biztonságos gyári erőtartalékot, amit Ön már kifizetett, de a gyár korlátozása miatt még nem jut hozzá. Ez a befogható teljesítménytöbblet gyártónként és típusonként eltérő. Hogy az Ön traktorában mennyi tartalék van? Ajánlatunkból megtudja:

Az Ön elsődleges félelme a teljesítménynöveléssel kapcsolatban, hogy meddig fogja bírni a „felhúzott” gép a nagyobb terhelést?

A félelme teljesen jogos. A túlhúzott gép sokkal sérülékenyebb, mint az alapbeállításon futó korábbi kivitel. A nem megfelelően beállított gép egy időzített bomba, amely bármikor komoly károkat okozhat önnek. Ezért mi nem tuningot, tuningboxot vagy „szoftveres felhúzást” ajánlunk, hanem egy, a gyártó által is használt, biztonságos finombeállítást. Sajnos ez nem végezhető el minden típuson, így kizárólag a traktora mechanikai kivitelének (motor, váltó, turbó, hajtás, stb.) ismeretében lehetséges a biztonságos tartalék megállapítása és annak felszabadítása. Biztonságos tartalékról akkor beszélünk, ha a traktorgyártó azonos alkatrész-összeállítással forgalmaz erősebb kivitelt is, így garantáltan egyetlen alkatrész sem lesz túlterhelve.

A második kérdése, hogy megéri-e ezzel foglalkozni?

A válasz: egyértelműen igen. Illetve akkor igen, ha az Ön számára fontos az, hogy a lehetséges legkisebb idő- és pénzbefektetés mellett a legjobb hozamot érje el. Az általunk ajánlott finombeállítás garantálja a fenti „teljesítményhiányos állapot” összes mellékhatásának kiküszöbölését. Garantálja, hogy kevesebb időt fog munkával tölteni, és a kiegyenlítettebb munkasebesség és váltások számának csökkentésével üzemanyagot spórol. A megtakarítás mértéke 2-10%

A harmadik kérdése, hogy hogyan találjon 100%-ban működő megoldást és korrekt szolgáltatót?

Biztosan megkeresték már tuningbox forgalmazók, vagy a szomszéd gépét „tuningoló” mesterek valamilyen ajánlattal, amire Ön vagy bólintott, vagy nem. Jelenleg 52 cég és ajánlóik foglalkoznak különféle megoldások népszerűsítésével. A döntés előtt mindig tegyen fel szakmai kérdéseket, és derítse ki, hogy milyen adatok alapján határozták meg a teljesítménynövelés mértékét! Kérjen valódi referenciákat, akikkel tud beszélni, és mindig győződjön meg a megfelelő garanciákról, hogy ne legyen védtelen!

* A tájékoztatás nem teljes körű!