fbpx

Agro-Chemie Kft.: hagyomány és megbízhatóság a hazai növényvédőszer-gyártásban

Írta: - 2018 február 23.

A nagy múltú Chinoin Rt. növényvédőszer részlegéből megalakult Agro-Chemie Kft. immár több mint 10 éve működik önállóan a magyar piacon, ezáltal a hazai növényvédőszer hatóanyag- és késztermék előállító iparág egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező képviselőjévé nőtte ki magát.

Tevékenységünk

A budapesti üzem hatóanyagok szintézisével, valamint gyomirtó, gombaölő, rovarölő és atkaölő szerek formázásával egyaránt foglalkozik. Az Agro-Chemie Kft. egyedülálló módon, vertikumban állít elő növényvédő szert, azaz képes a molekula felépítésére, a késztermék megformázására, az engedélyezési feladatok elvégzésére, majd a termékek közvetlen promóciójára és eladására. A cég egyik legfontosabb célja egy saját atkaölőszer-hatóanyag: a diflovidazin fejlesztésének folytatása, amely jelenleg az egyetlen eredeti magyar növényvédőszer-molekula.

Jelenlétünk a globális piacon

Az Agro-Chemie saját termékeit Magyarországon is forgalmazza (Fozát®480 és Flumite® 200), sikerét azonban túlnyomórészt az exportnak köszönheti. Legnagyobb exportpiaca Oroszország, Ukrajna és Japán, de egyebek mellett fontos megemlíteni az Iránnal, Izraellel és Ecuadorral folytatott kereskedelmi viszonyt is. A cég ezen felül bérgyártással foglalkozik, melynek minőségi színvonalát jelzi, hogy az így gyártott vegyi anyagok javarészt svájci eladásra kerülnek.

Fozát® és Flumite®, a magyar növényvédő szerek

Az exportorientáltság ellenére a 100%-ig magyar tulajdonban lévő Agro-Chemie Kft. kiemelten fontosnak tartja, hogy fejlesztéseiből és termékeiből a hazai piac is részesülhessen. Ennek szellemében 2018. április 1-től 4 hónapon át ismét elérhető lesz a gazdálkodók számára a Flumite® 200 atkaölő szerünk. Az egyedi hatásmechanizmusú készítmény gátolja az atkatojások kelését, elpusztítja a lárvákat és a nimfákat, valamint sterilizálja a kifejlett nőstényegyedeket. Kiváló transzlamináris hatása révén a levélfonákon és a szövedékben megbúvó atkákat is eléri, hosszú hatástartama pedig 40-60 napos védettséget biztosít. Széles hatásspektrumának köszönhetően a Flumite® 200 levél-, gubacs- és takácsatkák ellen is kiválóan alkalmazható, kíméli azonban a nem cél szervezeteket, és a méhekre sem veszélyes. Ebből eredően zöld minősítésű szer, és integrált technológiákban is használható.

A cég másik, Magyarországon is közismert terméke a Fozát® 480 glifozát tartalmú totális gyomirtó szer. Eredményesen felhasználható szántóföldi kultúrákban, 3 évesnél idősebb szőlő- és gyümölcsültetvényekben, tarlókon, illetve házikertekben és mezőgazdaságilag nem művelt területen is. Kiválóan irtja a magról kelő egy- és kétszikű, valamint a mélyen gyökerező évelő gyomokat is. Mivel a Fozát®480 totális gyomirtó, ügyelni kell arra, hogy a permetcseppek ne sodródjanak termesztett növényekre! Házikerti felhasználás esetén 1,5-2%-os töménységű permetlé felhasználása javasolt, azaz 10 liter vízhez 1,5-2 dl Fozát 480-t kell hozzáadni.

Termékeinket keresse viszonteladóinknál vagy a gazdaboltok kínálatában! Bővebb információért látogassa meg a http://www.agrochemie.hu weboldalt, vagy keresse belföldi értékesítő-munkatársunkat, Mihalek Erzsébetet a 061 9000 823-as telefonszámon!