fbpx

ALACSONY TALAJ pH – MIT TEGYEK?

Írta: Szerkesztőség - 2017 június 19.

Az optimálisnál alacsonyabb pH oka a kalcium eltűnése a talajból, amely jelenség számtalan termést limitáló hatással bír, úgymint talaj szerkezet romlás – tömörödés, levegőtlenség, rossz vízháztartás, degradálódó talajélet -, és rohamosan csökkenő műtrágya hasznosulás, nehézfémek talajoldatba kerülése, és a talaj értékének csökkenése.

A megoldást ennek a folyamatnak a megfordítása jelenti – azaz a kalcium KELLŐ MÉRTÉKŰ visszapótlását a talajba. Ezt nekünk kell megtennünk (magától nem fog visszapótlódni), melynek az egyetlen hatékony és értelmes módja az évezredek óta ismert és gyakorolt, megfelelő dózisú talajmeszezés.

Valamennyi szántóföldi kultúra hálás a jobb talajért, így a kalászosok is, és különösen a repce, amelyek rendszerint már a meszezést közvetlenül követő kultúrában intenzív fejlődés- és teljesítményjavulással reagálnak.

Felmerül bennünk a kérdés – mit használjunk, mikor juttathatjuk ki, mivel juttassuk ki?

Íme, a válaszok a MA gazdálkodójának:

MIT?

Válasszunk olyan terméket, amely megmérettetett és bizonyított! Ilyen a TERRCALCO 95, amely egy új, innovatív talajmeszező termék. Rendkívül magas aktív kalcium-oxid tartalmának köszönhetően dózisa a többi meszező anyaghoz képest alacsonyabb, a talajnedvességgel gyorsan reakcióba lép, és fejti ki jótékony hatását.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai:

  • 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi-technológiához

    • röpítőtárcsás műtrágyaszóróval 18-30m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható,

    • gyors oldódása miatt gyorshatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad,

    • optimális dózisa (0,2 – 2t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágyaszóróval is,

    • kis dózisban kalciumtrágyázásra is használható.

  • 100%-ban illeszkedik a műtrágya logisztikai gyakorlathoz

    • ömlesztve /big bag-ben / palettás áruként egyaránt szállítható,

    • nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt big bag-ben egy évig) eltartható,

    • lehetővé teszi a mezőgazdasági forgalmazói kör bevonását a mezőgazdasági inputanyag-piacon megszokott szolgáltatások biztosítására.

Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

A termék a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényhez kapcsolódó Magyar Növénytermesztésért Termékdíj pályázaton I. díjat nyert!

MIKOR?

A TERRACALCO 95 az 1. ábrán megjelölt idő intervallumokban bármikor használható! Gyors oldhatósága és hatása miatt ideális repce vetése előtti meszezéshez, amikor viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a kijuttatásra. A TERRACALCO 95 termékkel ez többé nem probléma!

MIVEL?

A TERRACALCO 95 függesztett vagy vontatott röpítő tárcsás műtrágya szóróval 18 – 30 m szélességben mérsékelt porképződés mellett egyenletesen, egyszerűen kiszórható! Nincs szükség beruházásra, a meglévő géppark tökéletesen megfelel a használatához.

Ne engedje, hogy a talajsavanyodás – amely ma már egyszerűen orvosolható TERRACALCO 95 használatával – limitálja hozamait! A TERRACALCO 95 koncentrált, hatékony, a technológiába könnyedén beilleszthető termék Önnek is rendelkezésre áll.

Ne feledje – az egészségesebb talaj értékesebb!

www.talajmeszezes.hu

www.carmeuse-agrarium.hu