Megkezdődött a különleges rizstámogatás kifizetése

Megkezdődött a különleges rizstámogatás kifizetéseBudapest, 2014. május 12., hétfő (MTI) – Megkezdte a különleges rizstámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH); ezen a jogcímen mintegy 60 rizstermesztő részére összesen több mint 380 millió forintot folyósítanak – közölte az MVH hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fajlagos támogatási összeg hektáronként 136 247 forint. A különleges rizstámogatás jogcímen azok a gazdák igényelhettek támogatást a múlt évre vonatkozó egységes kérelemben, akik gazdasági szempontból sérülékeny, illetve környezeti szempontból érzékeny területeken termesztettek rizst.

A rizst pedig legkésőbb 2013. május 31-ig elvetették és az állományt pedig rendes növekedési feltételek mellett legalább a virágzás kezdetéig megőrizték.

A különleges rizstámogatás olyan területek után volt igényelhető, amelyre egységes területalapú támogatást is igényeltek. A különleges rizstámogatás kifizetésének feltétele, hogy a rizstermesztő a 2013-as egységes területalapú kérelmére vonatkozóan az MVH által kiadott jóváhagyó, vagy részben jóváhagyó határozattal rendelkezzen – tartalmazza a tájékoztatás.

MTI 2014. május 12.

gazdaság MVH növénytermesztés támogatás vidékfejlesztés