Állattartásra tervezett csarnok svédacélból

Írta: Szerkesztőség - 2017 április 28.

Ma már kisebb és közepes magánvállalkozások beruházási tervei esetén sem számít luxusnak, és a mezőgazdaságban is egyre elterjedtebb a modern és tartós acélszerkezetű csarnok használata. Legyen szó baromfitartó és -nevelő létesítményről, sertéstenyészetről vagy tehenészetről, az egyes üzemek jellegzetességeit figyelembe vevő szerkezetek állnak rendelkezésre, amelyet hozzáértő mérnökök szabnak a megrendelői igényre.

A legfőbb szempontok a funkcionalitás, a rövid gyártási, szállítási határidő, és olyan épület, amely a megrendelő által gyorsan birtokba vehető, hosszútávon tartós és energiatakarékos. Erre fejlesztette ki a Swedsteel kis- és középméretű csarnokait, amelyeket előszeretettel használnak a mezőgazdasági kis- és közepes gazdaságok, állattartók és feldolgozó üzemek egyaránt.

Fontos funkcionális – és természetesen megrendelői – elvárás, hogy az épületszerkezetek megfelelő ellenálló-képességgel rendelkezzenek az állattartásból fakadó agresszív korróziós környezettel szemben. A Swedsteel mindezt alapul véve a különböző állattartási formákra jellemző speciális igényeknek megfelelően, átgondolt épületelemekkel, műszaki megoldásokkal kialakított csarnokai közül ajánlja a megfelelőt.

A mezőgazdasági szektor igényeire szabva

Csirkekeltető, baromfinevelő esetén az általában szalagrendszerű technológia miatt kifejezetten gyakori az igény a szokásosnál kisebb szélességű (10-15 méter) vagy akár egészen hosszú (60-90 méter) csarnoképületre. Ebben az esetben a megrendelő igényére szabott tervezés attól is függhet, hogy mélyalmos vagy ketreces tartásról van szó. Ugyanis cél lehet, hogy a mélyalmos tartás esetén a takarításkor használt kisebb gépek mozgását ne akadályozzák oszlopok, illetve azok védve legyenek az esetleges ütközéstől. Az ilyen épületek tervezésén dolgozó mérnökök arra is gondolnak, hogy hova és milyen távolságokkal szükséges például az itatókat függeszteni, vagy hogy egy sertéshizlaldában „egysoros” vagy „kétsoros” kialakításra van lehetőség. Emellett más műszaki tartalommal is nagymértékben követhető az épületben tartani tervezett állatok szükséglete: így mások mellett az, hogy egy tehenészetben fontos a belső klíma, ezért hőszigetelt csarnokváltozat javasolt.

Bármilyen állattartó üzemben elvárás, hogy a belső terek, felületek könnyen takaríthatóak, fertőtleníthetőek legyenek, és oly szerkezeti elemek használata legyen a jellemző, amely esetén minél kevesebb helyen állhat meg, gyűlhet össze a por.

Mindezen fontos részleteket a bármilyen állat tartására alkalmas épület esetén is figyelembe veszi a tervezés, amely a Swedsteel szakembereinek évtizedes tapasztalatain alapszik.

Korszerű gyártás, elérhető áron

A cég által készített valamennyi elem tűzihorganyzott svédacélból készül. A gyártás a legkorszerűbb, nagymértékben automatizált technológiával történik, aminek köszönhetően az alapanyag kiemelkedő minősége ellenére a csarnokok ára megfizethető. A magyarországi gyártóüzemnek köszönhetően a szállítási költségek ugyancsak kedvezően alakulnak nem csak itthon, hanem a régió szinte bármely országában.

A minőségi és hosszú élettartamú csarnokok bátran ajánlhatóak munkagépek, járművek, szerszámok, ömlesztett vagy zsákolt termények, áruk biztonságos és az időjárás viszontagságaitól védett tárolási céljára, vagy akár tenyészállatok tartásához, istállók, fedett szállások építésére, de megfelelnek a legkülönbözőbb élelmiszer előkészítő, illetve kisebb méretű élelmiszeripari feldolgozóüzemek (például savanyítók, csomagolók, hűtőházak, feldolgozó kis üzemek) esetén is.

Keresse a Swedsteel munkatársait, kérjen ingyenes mérnöki, műszaki segítséget, árajánlatot akár az építési helyszínen!

További információ: http://csarnok.swedsteel.hu/agrar