Bezárás

AmaSelect: Növényvédőszer-megtakarítás 50 cm-es szakaszolóval

Írta: - 2016 február 25.

Az UX vontatott permetezőgép és a Pantera önjáró részére újdonságként kínálja az Amazone az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolást 50 cm-es szakaszolóval. A GPS-Switch automatikus forduló- és szakaszolókapcsolással kombinálva, mely önmagában kereken 5% permetszer-megtakarítást tesz lehetővé, az átfedéseket (átlapolásokat) az AmaSelect egyedi fúvókakapcsolással tovább lehet csökkenteni. Ez a hagyományos szakaszolókapcsolással szemben további átlagosan 5% permetszer-megtakarítást eredményez a terület kialakításától, munkaszélességtől és a szakaszolók számától függően.

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával. Ekkor az egyes fúvókák kapcsolása rendszerint 50 cm-es szakaszokban történik GPS-Switch-csel. Ezen felül lehetőség van arra is, hogy az egyes fúvóka optimális nyomástartományának elhagyásakor egy kisebb vagy nagyobb fúvókára kapcsoljon át vagy akár egy második fúvókát is bekapcsoljon. Ha a 4-szeres-fúvókatartó minden fúvókatípusához egyszer betáplálták az optimális nyomástartományt az ISOBUS-fedélzeti számítógépbe, úgy az AmaSelect a fúvókákat a kijuttatandó mennyiségtől és a haladási sebességtől függetlenül ezen adatok alapján kapcsolja át. Ha szükséges, a vezető a fedélzeti számítógépen keresztül át tud kapcsolni a négy fúvóka között, ezért már nem kell kiszállnia a traktorból.

Az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolással az átfedéseket (átlapolásokat) tovább lehet csökkenteni.

Az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolással az átfedéseket (átlapolásokat) tovább lehet csökkenteni.

Az AmaSelect alapfelszereltségéhez tartozik a LED-egyedifúvóka-megvilágítás és a DUS pro nagynyomású keringtető rendszer. A DUS pro még lekapcsolt fúvókák esetén is megakadályozza a lerakódásokat, eltömődéseket, és a kimosódásokat. A permetezővezetékek mindig feltöltöttek, és a teljes munkaszélességen azonnal használhatók.

Igény esetén ezen kívül tetszőleges számú szakaszoló konfigurálható tetszőleges számú fúvókával. Ez érdekes lehet különösen azon bérvállalkozók számára, akik különböző művelőút-rendszerekkel dolgoznak, mivel azzal lehet a fúvókakapcsolást optimálisan a különböző munkaszélességekhez beállítani.

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával.

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával.

Opciós felszereltségként érhető el egy hosszabbító készlet, így az AmaSelect egységet valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal is lehet használni. A célterületi távolság kevesebb mint 50 cm-re csökkenhet. Ez a variáció ezen kívül kiegészíthető a Highflow opcióval a rendkívül nagy felhasználási mennyiségű alkalmazásokhoz.

Kovács Tamás

H-4032 Debrecen
Balmazújvárosi út 10.
Amazonen-Werke Kft.

Tel. 30 331 5631

Email: [email protected]